AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η NASA δίνει στην δημοσιότητα τοπογραφικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή


Υψηλής ευκρίνειας τοπογραφικά δεδομένα που μελέτησε η NASA με την αποστολή τοπογραφίας μεταφοράς ραντάρ (SRTM) , που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε Λευκός Οίκος σήμερα.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Νέα Υόρκη.Αυτή η αρχική δημόσια απελευθέρωση τοπογραφικών δεδομένων για την Αφρική θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των τοπικών αρχών για ένα καλύτερο σχέδιο δράσης και τις επιπτώσεις από τις σοβαρές περιβαλλοντικές αλλαγές, όπως η ξηρασία, υποχώρηση παγετώνων, εσωτερικές πλημμύρες, κατολισθήσεις, και παράκτια καιρικά. Σύνολα δεδομένων που καλύπτουν τις υπόλοιπες ηπείρους θα διατεθούν εντός ενός έτους, με την επόμενη έκδοση των δεδομένων, εστιάζοντας στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

«Η δημόσια διαθεσιμότητα των παγκόσμιων τοπογραφικών δεδομένων θα ωφελήσει πολύ στις διεθνείς προσπάθειες για την καλύτερη κατανόηση των φυσικών διεργασιών που αφορά τον πλανήτη μας και την περαιτέρω προετοιμασία για αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, και πρόβλεψη και προετοιμασίας για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου