AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Windows Phone


Windows Phone είναι η έκδοση του Λειτουργικού Συστήματος Windows της Microsoft για έξυπνα κινητά τηλέφωνα όπως για παράδειγμα είναι το iOS της Apple και το Android της Google.
Aναπτύχθηκε στις αρχές του 2000, ενώ στις πρώτες εκδόσεις του είχε το όνομα Windows Mobile. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι πωλήσεις των Windows Phone έχουν αυξηθεί κατά πολύ και έφτασαν στο No2 των πωλήσεων στην κατηγορία των smartphones, ενώ υπολογίζεται από ειδικούς πως μέχρι το 2017 θα αυξηθούν κι άλλο οι πωλήσεις τους.
Η έναρξη είναι αρχική οθόνη των Windows Phone και αποτελείται από πλακίδια (live titles) των οποίων τον αριθμό, το μέγεθος, το χρώμα και την εφαρμογή που ανοίγουν ορίζει ο χρήστης, ενώ επίσης μερικά πλακίδια (live titles) ανανεώνονται με τις τελευταίες εξελίξεις (όπως είναι το Facebook, το email, ο καιρός και οι ειδήσεις). Όταν ο χρήστης βρεθεί στην έναρξη και κάνει σάρωση το δάκτυλο του προς τα δεξιά τότε εμφανίζεται μια στήλη με όλες τις εφαρμογές και για να γίνεται πιο εύκολη η εύρεση αυτών υπάρχουν κουμπιά με τα γράμματα όλης της αλφαβήτου που από αυτά “αναμμένα”είναι μόνο εκείνα που περιέχουν τα αρχικά των apps. Αν για παράδειγμα, κάποιος έχει εγκαταστήσει το Instagram και πατήσει το Ι, τότε τα Windows phone θα του δείξουν αμέσως την εν λόγο εφαρμογή παρέα με τις υπόλοιπες εφαρμογές που το αρχικό τους είναι το Ι. Η ίδια λειτουργία ακριβώς ισχύει και στα τραγούδια που έχει στο αρχείο του ο χρήστης. Το πλήκτρο της έναρξης είναι το λογότυπο των Windows και βρίσκεται πάνω στην συσκευή.
Όπως κάθε λειτουργικό σύστημα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) έτσι και τα Windows Phone προσφέρουν στους χρήστες μια εύκολη κι έξυπνη χρήση που μπορούν να κάνουν την εμπειρία τους με τα smartphones πιο απλή, όπως απλή μπορούν να κάνουν και την καθημερινότητα τους αφού πολλές λειτουργίες που προσφέρουν οι υπολογιστές έχουν προστεθεί στα Windows Phone.
Ο Internet Explorer προσφέρει στους χρήστες την περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ έχει προστεθεί και το Microsoft Office το οποίο προσφέρει εφαρμογές γραφείου όπως το Word, το Power Point κ.α. Το Windows app store προσφέρει εφαρμογές και παιχνίδια, δωρεάν και επί πληρωμή, και επιπλέον προστέθηκε και το Xbox (γνωστή παχνιδοκονσόλα της Microsoft) οπού σε αυτό οι χρήστες παίζουν τα παιχνίδια που κατεβάζουν. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να δούνε τα email τους εν κινήσει, να βοηθηθούν στην μετακίνηση τους από τους χάρτες, να ενημερώνονται στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κ.α) και πολλά άλλα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου