AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επικίνδυνος ιός απειλεί χρήστες βιντεοπαιχνιδιών

By on 12:56 μ.μ.

Ένα malware που ονομάζεται Εσκιμώος και διαφημίζεται μέσω chat σε φόρουμ σχετικά με βιντεοπαιχνίδια, απειλεί τους λογαριασμούς των gamers τον τελευταίο καιρό.

Το κακόβουλο λογισμικό με ένα από το χαρακτηριστικό να ενεργεί σαν ένα bot, πρώτα, προσκαλεί τους θεατές να συμμετέχουν σε μια εβδομαδιαία κλήρωση και για να τους κεντρίσει τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν προϊόντα, όπως το γνωστό παιχνίδι «Counter Strike: παγκόσμια επίθεση» καθώς επίσης και άλλα προϊόντα-παιχνίδια.
Μετά τη συγκεκριμένη σύνδεση, οι χρήστες καλούνται να παρέχουν το όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συμμετέχοντος, καθώς και την άδεια να δημοσιεύσει το όνομα του νικητή. Μόλις εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό το οποίο περιέχει ένα πρόγραμμα java τότε το ο χρήστης πέφτει θύμα πειρατείας.
Το κακόβουλο λογισμικό στη συνέχεια εκτελεί ένα δυαδικό αρχείο των windows, μετά την οποία είναι σε θέση να εκτελέσει διάφορες μη εξουσιοδοτημένη εντολές, συμπεριλαμβανομένων, λήψη αρχείων εικόνας
Τι θα μπορούσε να είναι ένα μεγαλύτερο εφιάλτη για ένα gamer να ξυπνήσει το πρωί μετά από μια δύσκολη μέρα και να δει , ότι αυτά που κέρδισε όλα δαπανήθηκαν και δεν έχει ακόμη και μια ένδειξη για το που έγινε αυτό.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου