AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ερευνητές ετοιμάζουν εξαρτήματα για άτομα με κινητική δυσκολία

By on 11:18 π.μ.

Δεν είναι μυστικό του στρατού των ΗΠΑ που προσβλέπει στην αύξηση των στρατιωτών κονδυλίων στο εγγύς μέλλον με το είδος εργαλείων και όπλων που εμφανίζονται συνήθως σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. (βλέπε το "Iron Man" ως έργου χαρακτηριστικού παραδείγματος).
Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θα προσπαθήσουν να κάνουν. Προσωρινά θα δουλέψουν σε κάτι ποιο οικίειο: το ανθρώπινο σώμα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τον αμυντικό τομέα η προηγμένη έρευνα Projects Agency (DARPA) έχει εκδώσει μια σύμβαση $2.9 εκατομμύρια στους ερευνητές στο Ινστιτούτο του Harvard για να αναπτύξουν ένα ευέλικτο ρομποτικό εξωσκελετό που μπορεί να φορεθεί από στρατιώτες — και στο τέλος να το χρησιμοποιούν και οι πολίτες με θέματα κινητικότητας και παράλυσης ώστε να κινηθούν και πάλι.
Το μαλακό Exosuit έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι τόσο ελαφρύ και ευέλικτο όσο το δυνατόν. Ταιριάζει ως επί το πλείστον γύρω από την μέση και τα πόδια ενός ατόμου και αποτελείται κυρίως από υφάσματα σε ιμάντες που περιέχουν μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες, καθώς και μια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι κινητήρες που παρέχουν την πρόσθετες δύναμη και κινητικότητα βρίσκονται επίσης σε ένα λουρί που πηγαίνει γύρω από τη μέση του ατόμου.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου