AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφωνία της Boeing & της SpaceX με την NASA


H γνωστή εταιρία Boeing και η εταιρία SpaceX, που σχεδιάζει και εκτοξεύει δορυφόρους για χάρη της NASA έχουν λάβει συμβάσεις να αναπτύξουν ένα νέο στόλο αμερικανικών διαστημικών αεροσκαφών για την NASA.
Οι εταιρείες θα δαπανήσουν τα προσεχή τρία έτη 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια ($4,2 δισεκατομμύρια για την Boeing και 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια η SpaceX) χρηματοδότηση από τον οργανισμό που εργάζεται προς την κατεύθυνση και πιστοποιεί τα διαστημόπλοια για να μεταφέρει αστροναύτες στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS. Στόχος είναι το έτος 2017. Η Boeing θα εργαστεί πάνω στην κάψουλα CST-100, ενώ η SpaceX — μια νεότερη εταιρεία που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Tesla Elon θα συνεχίσει να εξετάζει τη δική του κάψουλα Dragon. Η NASA θα επιβλέπει μια σειρά από δοκιμές επιδόσεων για τις δύο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μια δοκιμαστική πτήση με ένα αστροναύτη επί του σκάφους.

Ανώτατο όριο είναι οι έξι αποστολές και θα εγκρίνονται ως μέρος της κάθε σύμβασης. Η χρηματοδότηση χορηγήθηκε με βάση τις προτάσεις τους. "Για την επίτευξη πιστοποίησης της NASA, το 2017, πρέπει να πληρούν τα ίδια αυστηρά πρότυπα ασφάλειας που είχαν για το πρόγραμμα του διαστημικού λεωφορείου," είπε ο προϊστάμενος υπηρεσίας Charles Bolden.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου