AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Πόλεμος κατά των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ μέσω Τραπεζών;

By on 10:28 π.μ.

 



Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων ίσως σύντομα βρεθούν χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο Nic Carter, ο οποίος είναι γενικός συνεργάτης του Castle Island.

Operation Choke Point 2.0

Σε ανάρτησή του στο Substack, ο Carter εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Τζον Μπάιντεν, χρησιμοποιεί τον τραπεζικό τομέα για να οργανώσει μια εξελιγμένη και εκτεταμένη καταστολή κατά της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, αποθαρρύνοντας τις τράπεζες να συναλλάσσονται με εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον Carter, η προσέγγιση της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι η ίδια με την στρατηγική που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Μπάρακ Ομπάμα, η οποία έλαβε την κωδική ονομασία «Operation Choke Point» και είχε ως στόχο να περιθωριοποιήσει συγκεκριμένες βιομηχανίες, περιορίζοντας την πρόσβασή τους στις τράπεζες. Οι βιομηχανίες που επηρεάστηκαν τότε ήταν η βιομηχανία διαδικτυακού πόκερ, οι κατασκευαστές πυροβόλων όπλων, οι διασκεδαστές ενηλίκων, οι λοταρίες και τα δίκτυα μεταφοράς χρημάτων.

Όσον αφορά τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ο Carter απαρίθμησε 14 περιπτώσεις τις τελευταίες 10 εβδομάδες, κατά τις οποίες οι φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζες αντιμετώπισαν πιέσεις από την κυβέρνηση ή είχαν επιλέξει μέσω άλλων τρόπων να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Ισχυρίστηκε ότι μέλη με επιρροή από το Κογκρέσο, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων, το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος και το Υπουργείου Δικαιοσύνης εμπλέκονται σε αυτό που ο ίδιος ονόμασε «Operation Choke Point 2.0».


Δηλώσεις και άλλες ενέργειες

Αξιοσημείωτες μεταξύ αυτών των γεγονότων ήταν οι δηλώσεις που έγιναν από την Fed, την FDIC, την OCC και το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο που αποθάρρυναν έντονα τις τράπεζες να διατηρούν κρυπτονομίσματα και να συναλλάσσονται με πελάτες που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα. Αναφορά έγινε, επίσης και στην απόρριψη από πλευράς Fed της αίτησης που είχε καταθέσει η Custodia για να γίνει μέλος της Federal Reserve, την έρευνα του DOJ για τη Silvergate και την απόφαση της Signature και της Metropolitan Commercial Bank να μειώσουν σημαντικά (ή να σταματήσουν πλήρως) τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

«Πολλές φορές, χρησιμοποιώντας την έκφραση «ασφάλεια και ευρωστία», η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι για μια τράπεζα το να αγγίζει δημόσια blockchains, με οποιονδήποτε τρόπο, θεωρείται απαράδεκτα επικίνδυνο», δήλωσε ο Κάρτερ, προσθέτοντας ότι ενώ στις τράπεζες δεν απαγορεύεται ρητά η εξυπηρέτηση πελατών που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, «το σύνθημα ήδη βρίσκεται στον τοίχο».

Στο ίδιο μήκος κύμματος με τον Carter ήταν και ο δικηγόρος της Ένωσης Blockchain, Τζέικ Τσερβίνσκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν θέσει υπό έλεγχο το τραπεζικό σύστημα για να επιβάλουν διακρίσεις κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου