AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

To Harvard ανακάλυψε βιβλίο καλυμμένο με ανθρώπινο δέρμα

By on 10:16 π.μ.

Το πανεπιστήμιο του Harvard επιβεβαιώνει πως ένα από τα βιβλία που έχει στην κατοχή του είναι από ανθρώπινο δέρμα. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα και είναι γαλλικής προέλευσης και ονομάζεται Des destinées de l’ame δηλαδή στα Ελληνικά Οι προορισμοί της ψυχής.


Το βιβλίο εκδόθηκε περίπου στο 1880 και το πανεπιστήμιο επιβεβαιώνει πως κατά 99.9% είναι φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα. Το συγκεκριμένο βιβλίο, υπάρχει στην βιβλιοθήκη του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου από το 1930 και μέσα υπάρχει μια σημείωση πως το βιβλίο ήταν φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα και αυτό κίνησε την περιέργεια των υπευθύνων να κάνουν αναλύσεις και να αποδειχθεί πως όντως ήταν έτσι. Εκ πρώτης όψεως φαινόταν πως ήταν έτσι αλλά έπρεπε να γίνουν διάφορα τεστ για να αποδειχθεί πως όντως ήταν έτσι.

Η πρακτική της δημιουργίας βιβλίων από ανθρώπινο δέρμα, δεν ήταν άγνωστη στο παρελθόν και έχουν Ιστορική καταγωγή την περίοδο του 15ου αιώνα. Η τεχνική ονομάζεται ως ανθρωποδερμική βιβλιογραφία και οι συγγραφείς το κάνανε αυτό για να μνημονεύουν τις νεκρούς τους.


Το δέρμα του βιβλίου οι προορισμοί της ψυχής φαίνεται ότι ανήκει σε γυναίκα η οποία απεβίωσε ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το Harvard χρησιμοποιείσαι την μέθοδο των πρωτεϊνών που ανήκει στον κλάδο της βιοπληροφορικής και ελπίζει πως είναι το πρώτο και τελευταίο βιβλίο που υπάρχει σε αυτήν την μορφή στην βιβλιοθήκη του. 

Βιοπληροφορική (bioinformatics) αποκαλείται ο επιστημονικός κλάδος ο οποίος προέκυψε από τη συνεργασία των επιστημών της μοριακής βιολογίας και της πληροφορικής. Θεωρώντας τα βιολογικά δεδομένα (DNA, RNA, πρωτεΐνες) ως ψηφιακή πληροφορία, εφαρμόζει αλγορίθμους για την επεξεργασία τους και την παραγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων με αποδοτικό τρόπο. Συνήθως χρησιμοποιούνται μέθοδοι κλάδων της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η εξόρυξη δεδομένων (π.χ. νευρωνικά δίκτυα, μπεϋζιανά δίκτυα κλπ) και ο εξελικτικός υπολογισμός (π.χ. γενετικοί αλγόριθμοι).
Τα βιολογικά μακρομόρια, όπως το DNA, το RNA και οι πρωτεΐνες, μπορούν να θεωρηθούν ως ακολουθίες συμβόλων, δηλαδή συμβολοσειρές. Για παράδειγμα το DNA μπορεί να θεωρηθεί ως μια ακολουθία χιλιάδων νουκλεοτιδίων ή βάσεων. Υπάρχουν τέσσερα είδη βάσεων και αντίστοιχα τέσσερα είδη νουκλεοτιδίων: η αδενίνη, η θυμίνη, η γουανίνη και η κυτοσίνη. Αντιστοιχίζοντας σε καθεμία απ' αυτές ένα σύμβολο, π.χ. «A» για την αδενίνη, «T» για τη θυμίνη, «G» για τη γουανίνη και «C» για την κυτοσίνη, μπορούμε να κατασκευάσουμε τέτοιες συμβολοσειρές (π.χ. «...AAGATCGGTAC...»). Κατά παρόμοιο τρόπο, οι πρωτεΐνες μπορούν να περιγραφούν ως ακολουθίες αμινοξέων. Αυτού του είδους η αναπαράσταση είναι ιδιαίτερα πρόσφορη για επεξεργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που μπορεί να μας δώσει χρήσιμα αποτελέσματα.
 



Επιμέλεια

Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου