AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα







Την χρονική περίοδο του 450 π.Χ, ο Ελληνικός πολιτισμός βρισκόταν στην ακμή του. Ο Ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρει πως ο Θαλής είχε την δυνατότητα να προβλέψει την χρονιά που θα γινόταν κάποια έκλειψη ηλίου ή φεγγαριού.

Οι πρακτικές για το πώς μπορούσε να το κάνει αυτό δεν έχουν επιζήσει. Ο Θαλής αναφέρει πως ταξίδεψε στην Αίγυπτο για να φέρει την τεχνογνωσία για την ακριβή πρόβλεψη των εκλείψεων, με βάση τα μαθηματικά και συγκεκριμένα την γεωμετρία. Αργότερα αυτή η μέθοδος υιοθετήθηκε από τον Ευκλείδη και είναι γνωστή παγκόσμια σαν Ευκλείδειος Γεωμετρία. 

Το χειρόγραφο που βλέπουμε παραπάνω είναι αντίγραφο του δεκάτου αιώνα και το αρχικό  δημιουργήθηκε από τον Αρίσταρχο από την Σάμο και μετράει τις αποστάσεις μεταξύ Ήλιου και φεγγαριού.  

Στην Ομήρου Οδύσσεια, ο Όμηρος αναφέρει πως ο Ήλιος εμφανίζετε μέσα από ένα μαύρο σύννεφο το οποίο είχε καλύψει τα πάντα.  Μια Ηλιακή έκλειψη ακόμα αναφέρετε πως ήταν ορατή από το νησί της Ιθάκης το 1178 π.Χ  (δηλαδή 6 χρόνια μετά το τέλος της Ελληνικής Μυθολογίας),όπου είχε τελειώσει ο Τρωικός πόλεμος

Επιμέλεια

Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου