AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανακαλύφθηκε Μέγα πλανήτης όμοιος με την Γη


Οι αστροφυσικοί του Harvard ανακάλυψαν ένα νέο είδος πλανήτη, με βραχώδη χαρακτηριστικά ο οποίος ζυγίζει δεκαεφτά (17) φορές όσο η Γη.
Οι θεωρητικοί πιστεύουν πιστεύουν πως δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί εξαιτίας των ατμοσφαιρικών χαρακτηριστικών του,που αποτελείται κυρίως από αέρια υδρογόνου, και όπως πάντα υποστηρίζουν τα ατμοσφαιρικά του χαρακτηριστικά μοιάζουν με αυτά του Δία. Αυτή η μορφολογία και στην επιφάνεια του πλανήτη αλλά και στην ατμόσφαιρα τον κάνουν ξεχωριστό γιατί έχουν ανακαλυφθεί παρόμοιοι πλανήτες και οι ερευνητές τους χαρακτηρίζουν ώς Υπέρ - πλανήτες όμοιους με την Γη αλλά ο συγκεκριμένος ανάγεται σε μεγαλύτερες μονάδες και τον χαρακτηρίζουν σαν Μέγα πλανήτη όμοιο με τη Γη. Θέλοντας να αστειευτούν οι επιστήμονες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο μοιάζει με πλανήτη Γκοτζίλα θέλοντας να χαρακτηρίσει το τεράστιο μέγεθος του.
Ο νέος πλανήτης που ανακαλύφθηκε με την ονομασία Kepler 10c, βρίσκεται 560 έτη φωτός από την Γη, στον αστερισμό του Δράκου, η μάζα του πλανήτη είναι τρεις φορές η Γη και κινείται σε τροχιά πολύ γρήγορα δηλαδή χρειάζεται να κάνει μια πλήρη περιστροφή σε χρονικό διάστημα είκοσι (20) ωρών.
Αρχικά ο πλανήτης Kepler 10c είχε εντοπιστεί από την αποστολή της NASA στο συγκεκριμένο αστρικό σύστημα αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν με βεβαιότητα για τα χαρακτηριστικά του πλανήτη,μέχρι να γίνει η πλήρης ανάλυση των δεδομένων.
Αρχικά με αυτά που είχαν αναλυθεί υπολογίζαν πως η διάμετρος του ήταν 18.000 μίλια δηλαδή 2,3 φορές ο πλανήτης Γη και τον κατατάσσονταν σε πλανήτες όμοιους με αυτούς που περιτριγυρίζουν τον Ποσειδώνα εξαιτίας της ατμόσφαιρας τους.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ζυγίζει δεκαεφτά (17) φορές ο πλανήτης Γη,μέγεθος πολύ μεγαλύτερο απ όσο περίμεναν και θεωρητικά πιστεύουν πως δεν είναι ο μοναδικός.
Αναλύσεις γίνονται τώρα και αναπτύσσονται νέες θεωρίες για το πως ένας βραχώδης πλανήτης μπορεί να μετατραπεί σε έναν αέριο πλανήτη, θεωρία που θα βοηθήσει να ανακαλυφθούν νέοι παρόμοιοι πλανήτες.
Ιστορικά το σύστημα kepler χρονολογείται πως είναι 11 εκατομμύρια χρονών που σημαίνει ότι σχηματίστηκε τρία (3) εκατομμύρια χρόνια μετά την μεγάλη έκρηξη το Bing Bang


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου