AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια

By on 11:00 π.μ.


 Παιχνίδι, αποκαλείται η δομημένη δραστηριότητα που διεξάγεται με σκοπό την ψυχαγωγία ή ασκείται σαν εκπαιδευτικό εργαλείο. Τα παιχνίδια υπάρχουν σε διάφορες μορφές: επιτραπέζια, ηλεκτρονική, άυλη, υλική κ.ά.

Κύριοι παράγοντες του παιχνιδιού είναι οι κανόνες, τα επιτεύγματα, η πρόκληση και η αλληλεπίδραση. Τα παιχνίδια, γενικά, υποβάλλουν τον παίκτη σε μια ψυχική ή σωματική διέγερση, ή πολλές φορές και τα δύο. Πολλά παιχνίδια βοηθάνε στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, μπορεί να έχουν τη μορφή άσκησης ή να έχουν εκπαιδευτικό, προσομοιωτικό ή ψυχολογικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον Κρις Κρόφορντ, σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, δραστηριότητες όπως το παζλ και η πασιέντζα ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία των γρίφων και όχι των παιχνιδιών, επειδή ένα παιχνίδι προϋποθέτει αλληλεπίδραση δύο ή περισσότερων παικτών.

 



Βιντεοπαιχνίδι. Μια ξενόφερτη λέξη με την οποία εννοούμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, το οποίο περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με μια διεπαφή χρήστη, δηλαδή η επικοινωνία του βιντεοπαιχνιδιού με τον άνθρωπο, με σκοπό την παραγωγή οπτικής ανάδρασης σε μια συσκευή βίντεο. Η λέξη βίντεο στο βιντεοπαιχνίδι παραδοσιακά αναφερόταν σε μια συσκευή εμφάνισης γραφικών raster.  Πλέον, με την δημοφιλή χρήση του όρου βιντεοπαιχνίδι, εννοείται ένα παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί σε κάθε τύπο συσκευής.

Τι χρειάζεται για να παίξτε διαδικτυακά παιχνίδια 
 



Ένας Web browser (φυλλομετρητής ιστοσελίδων, πλοηγός Web, πρόγραμμα περιήγησης Web ή περιηγητής Ιστού) είναι ένα λογισμικό που επικοινωνεί με τους web servers για εσάς μέσω του πρωτοκόλλου HTTP.Αλληλεπιδρά με, κείμενα, εικόνες, βίντεο, μουσική, παιχνίδια και άλλες πληροφορίες συνήθως αναρτημένες σε μια ιστοσελίδα ενός ιστότοπου στον Παγκόσμιο Ιστό ή σε ένα τοπικό δίκτυο. Το κείμενο και οι εικόνες σε μια ιστοσελίδα μπορεί να περιέχουν υπερσυνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες του ίδιου ή διαφορετικού ιστότοπου. Ο Web browser επιτρέπει στον χρήστη την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστότοπους εναλλάσσοντας τις ιστοσελίδες μέσω των υπερσυνδέσμων. Οι φυλλομετρητές χρησιμοποιούν τη γλώσσα μορφοποίησης HTML για την προβολή των ιστοσελίδων, για αυτό η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον browser.
Οι περισσότερο χρησιμοποιούμενοι browsers είναι οι:

    *Windows Internet Explorer
    * Mozilla Firefox
    * Apple Safari
    * Opera
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται γενικότερα μία τάση πολλές υπηρεσίες στο Διαδίκτυο να προσφέρονται δωρεάν. Έτσι και πολλές εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών για υπολογιστή αρχίζουν να στρέφονται σε ένα καινούργιο μοντέλο: Τα παιχνίδια φυλλομετρητή. Πρόκειται για online παιχνίδια που παίζονται απευθείας στον φυλλομετρητή σας, αλλιώς web browser, όπως πχ Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome κλπ.



Δωρεάν παιχνίδια φυλλομετρητή στα Ελληνικά θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους

1)   http://el.bigpoint.com/


2)   http://www.paixnidia-stratigikis.gr/browser-games/


Επιμέλεια 
Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου