AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων από την Google


Μέσα σε μια μέρα η Google έλαβε χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πολίτες οι όποιοι ζητούσαν σε έντονο ύφος να αφαιρεθούν τα αποτελέσματα που αφορούν τα προσωπικά τους δεδομένα από την γνωστή μηχανή εύρεσης.

Η Εταιρία έλαβε συνολικά δώδεκα χιλιάδες μηνύματα (12,000) όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τον προηγούμενο μήνα, οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την αφαίρεση από την βάση δεδομένων των προσωπικών τους δεδομένων,όταν κάποιος πληκτρολογεί το όνομά τους στην μηχανή ανεύρεσης.
Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση η Google, πρέπει πια να φιλτράρει αν κάποιο αποτέλεσμα που αφορά την ιδιωτικότητα ενός χρήστη του διαδικτύου, ή την επαγγελματική του δραστηριότητα, την οικογενειακή του κατάσταση, ή οποιαδήποτε άλλο στοιχείο σχέση, μπορεί να προσβάλει ή να εκθέσει τους πολίτες που χρησιμοποιούν διαδίκτυο.
Η Google πια είναι αναγκασμένη να δημιουργήσει μια φόρμα η οποία θα συμπληρώνεται από τους πολίτες και θα αναφέρει πια αποτελέσματα, τα οποία αφορούν ένα φυσικό πρόσωπο πρέπει να τα βρίσκει κάποιος μέσω της γνωστής μηχανής ανεύρεσης.
Όποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την φόρμα,θα πρέπει να έχει σκαναρισμένη την ταυτότητα του ή το διαβατήριό του και φυσικά την φωτογραφία του.
Αυτό που περιμένει η εταιρία να δει είναι αν τα μαζικά δώδεκα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα.
Παρ όλα αυτά η Google έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων,ενώ άλλοι πιστεύουν πως είναι παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.
Παρ όλα αυτά υπάρχει ένα κενό στην απόφαση που δεν αναφέρει αν μόνο η Google παραβιάζει προσωπικά δεδομένα ή αυτό το κάνουν και άλλες μηχανές ανεύρεσης που είναι αμέτρητες.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου