AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μεγάλες διαδικτυακές απάτες με πολλά θύματα

By on 12:43 μ.μ.


Το Μουντιάλ προς εκμετάλλευση 

Σαν υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωπος δύο νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού στην Ελλάδα, εμφανιζόταν ένας 40χρονος, με την ελπίδα ότι θα εξαπατούσε παίχτες, ενώ είναι σε εξέλιξη και το Μουντιάλ.

  Οι ενέργειές του έγιναν έγκαιρα αντιληπτές και τα σχέδιά του ματαιώθηκαν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα, μετά από μήνυση την οποία υπέβαλαν οι εταιρείες στοιχηματισμού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ο 40χρονος είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο παραποιημένο δημόσιο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών και παρουσιαζόταν σαν υπάλληλος, ενώ, επιπλέον, φερόταν σαν εκπρόσωπος δύο νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού, παραπλανώντας τους χρήστες. Η δημοσίευση αυτού του εγγράφου σε διάφορους ιστότοπους συνοδευόταν και από διαφήμιση για την προσφορά υπηρεσιών τυχερών παιγνίων σε νησιά του Αιγαίου.
Έπειτα από έρευνα εντοπίστηκε ο 40χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Στο σπίτι του κατηγορούμενου, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, βρέθηκε το πλαστογραφημένο δημόσιο έγγραφο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και πλήθος όμοιων παραποιημένων εγγράφων. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος εστάλη για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Από τις διαδικτυακές απάτες δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι αγρότες
Λιπάσματα-«μαϊμού» εντόπισαν και πάλι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, εδώ και ενάμιση χρόνο οι επιτήδειοι καταφέρνουν, κυρίως μέσω Διαδικτύου, να παραπλανούν έλληνες αγρότες. Οι τελευταίοι, απελπισμένοι από την αύξηση του κόστους παραγωγής, καταφεύγουν στην αγορά φθηνών αλλά μη εγκεκριμένων προϊόντων.

Η τελευταία παρτίδα που εντοπίστηκε, όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν περιελάμβανε καμία θρεπτική ουσία παρά μόνο ανθρακικό ασβέστιο, κοινώς ασβέστη. Ευτυχώς, αυτή τη φορά, το υλικό δεν περιείχε βαρέα μέταλλα, τα οποία είναι επικίνδυνα τόσο για την παραγωγή όσο και για την υγεία των καταναλωτών. Ωστόσο, πολλές από τις παράνομες παρτίδες που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια περιείχαν επικίνδυνες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο ουσίες.

Αλλά και το ανθρακικό ασβέστιο δεν είναι αθώο, καθώς όπως λένε οι ειδικοί, καθώς μπορεί να επηρεάσει το pH των εδαφών.

Η Διεύθυνση Εισροών Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάθε φορά που εντοπίζει επικίνδυνα προϊόντα, ενημερώνει σχετικά τις επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων για την κυκλοφορία αυτών των ακατάλληλων σκευασμάτων. Μάλιστα, πέρυσι, ο φάκελος μιας υπόθεσης εστάλη στη Δικαιοσύνη. 

Εκμεταλλεύονται τις καλοκαιρινές διακοπές


Παρίσι, Λονδίνο, Ντουμπάι... Φτηνές διακοπές μέσω Ιντερνετ υποσχόταν ο 30χρονος από την Θεσσαλονίκη που είχε μια καλοστημένη απάτη με ψεύτικα προφίλ που έφτιαχνε στο Facebook.

Ψάρευε τα θύματα του καθώς τα ελάχιστα χρήματα που θα πλήρωναν για τέτοιου είδους προορισμούς ήταν μεγάλο δέλεαρ.

Για σχεδόν 9 μήνες ο 30χρονος έφτιαχνε μέσω facebook ψεύτικα τουριστικά γραφεία και κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 38 άτομα με συνολική λεία 30 χιλιάδες ευρώ. Τους έπαιρνε προκαταβολές και μετά δεν εμφανιζόταν ούτε στα τηλέφωνα, μιας και γραφεία δεν υπήρχαν.



Υπόσχονται μεγάλα ποσά εν μέσω κρίσης

Συγχαρητήρια! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το όνομά σας εμφανίζεται στην προώθηση λαχείου του Facebook για τον μήνα και δίνουμε το συνολικό ποσό των 750.000 ευρώ»...

Αυτά -και άλλα πολλά- διαφημίζουν επιτήδειοι οι οποίοι, μέσω μαζικής αποστολής emails σε ανυποψίαστους πολίτες, τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» με απώτερο σκοπό, φυσικά, το κέρδος.
Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του zoulga.gr, το κόλπο είναι παλιό και γνωστό. Διάφοροι, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότεροι συμπολίτες μας, μοιράζουν δήθεν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ζητώντας ως αντάλλαγμα από τα θύματά τους 600-1.000 δολάρια ΗΠΑ. Πολλοί από τους αποδέκτες των μηνυμάτων πείθονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τα χρήματα τους και να περιμένουν (άδικα) να εισπράξουν το χρηματικό ποσό που -υποτίθεται ότι- κέρδισαν.

Στοχεύουν και σε gamers 

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες κοινωνικών δικτύων. Πρόσφατα, μάλιστα, ένα νέο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του…
Αρκετοί θα ήθελαν να είχαν μια κονσόλα Xbox One, πόσο μάλλον να την αποκτήσουν δωρεάν. Σε αυτό επένδυσαν κάποιοι που σκέφτηκαν να δημιουργήσουν έναν διαγωνισμό στο Facebook ο οποίος υπόσχεται κονσόλες Xbox One δωρεάν σε 180 «τυχερούς χρήστες». Στη φωτογραφία που συνόδευε τη δημοσίευση παρουσιάζονταν ένας σωρός από κονσόλες, οι οποίες όμως δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με τον διαγωνισμό.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, οι εμπνευστές της διαφήμισης αποσκοπούσαν στο να συλλέξουν «Likes» για τη σελίδα τους, ώστε να την κάνουν πιο γνωστή... 

Το πάθος για τον τζόγο δεν βγαίνει σε καλό 

Επιτήδειοι με έδρα το εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι το πάθος των Κυπρίων στον τζόγο, τους δίνουν υποσχέσεις για αμύθητα κέρδη από στημένους δήθεν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Με το αζημίωτο φυσικά, αφού για να εξασφαλίσει κάποιος τις απόρρητες πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. 

Οι επιτήδειοι που έχουν καταστεί πονοκέφαλος για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, δραστηριοποιούνται κυρίως στο διαδίκτυο. 

Αναγράφουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι εργάζονται σε εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος και παραθέτουν για να ελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων θυμάτων τους, αμύθητα κέρδη τζογαδόρων από διάφορες χώρες που δήθεν τους είχαν εμπιστευθεί και οι οποίοι ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Και όταν κάποιος επιδείξει ενδιαφέρον τον καλούν να τους αποστείλει προσωπικό μήνυμα στο οποίο ζητούν την καταβολή ποσού που κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ, γιατί διαφορετικά δεν θα του δοθούν οι απόρρητες πληροφορίες για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Επίσης για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υποψήφιων θυμάτων τους εμφανίζονται να κρατούν δέσμες χρημάτων ή να επιδεικνύουν κάποιο αυτοκίνητο πολυτελείας ή σπίτι, που δήθεν αγόρασαν με τα κέρδη τους. 


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου