AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Διαδικτυακή τηλεόραση είναι το μέλλον


Η έξυπνη τηλεόραση, μερικές φορές αναφέρεται και ως συνδεδεμένη τηλεόραση ή υβριδική τηλεόραση ( μην συγχέεται με την IPTV, την Internet TV ή με την WebTV), περιγράφει μια τάση ενσωμάτωσης του Internet και των Web 2.0 χαρακτηριστικών με τις τηλεοράσεις και των set-top boxes, καθώς επίσης και μια τεχνολογική σύγκλιση μεταξύ των υπολογιστών και των τηλεοράσεων/ set-top boxes.
Οι συσκευές έχουν μεγαλύτερη εστίαση σε online διαδραστικά πολυμέσα, Internet TV, over-the-top content, καθώς και σε on-demand streaming media και μικρότερη έμφαση σε παραδοσιακά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις και set-top boxes.Παρόμοια με το πώς το διαδίκτυο, τα Web widgets και οι εφαρμογές λογισμικού έχουν ενσωματωθεί στα σύγχρονα έξυπνα τηλέφωνα, έτσι και ο όρος "έξυπνη τηλεόραση" είναι συγγενής με το "έξυπνο τηλέφωνο".

Η τεχνολογία που καθιστά δυνατή την έξυπνη τηλεόραση είναι επίσης ενσωματωμένη και σε συσκευές όπως set-top boxes, Blu-ray, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, συστήματα τηλεοράσεων για ξενοδοχεία, και άλλες συσκευές.Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητήσουν και να βρουν βίντεο, ταινίες, φωτογραφίες και διάφορα άλλα στοιχεία στο διαδίκτυο, σε ένα τοπικό καλωδιακό κανάλι τηλεόρασης, σε ένα δορυφορικό κανάλι τηλεόρασης ή σε μια τοπική μονάδα αποθήκευσης
Σε λίγα χρόνια η τηλεόρασή θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς επιθυμεί να δει ο ιδιοκτήτης της, χωρίς να πρέπει ο ίδιος να κάνει ζάπινγκ.
Σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος του Netflix, Neil Hunt, στο πλάισιο συνεδρίου Internet Week στη Νέα Υόρκη, αυτό θα είναι… αυτονόητο τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται πως το Netflix είναι εταιρεία παροχής on-demand τηλεοπτικού υλικού και ταινιών μέσω του διαδικτύου.

Ωστόσο, τι θα περιλαμβάνει το τηλεοπτικό μενού του 2025;
Σύμφωνα με τον Hunt θα υπάρχουν 48 εκατομμύρια τηλεοπτικά κανάλια ενώ σημείωσε πως το μέλλον βρίσκεται στην διαδικτυακή τηλεόραση. Συμπλήρωσε μάλιστα πως το «αύριο» της τηλεόρασης είναι μακριά από τις διαφημίσεις και τα αντίστοιχα μηνύματά τους.

Μάλιστα, ο Neil Hunt τόνισε ότι θα επέλθει μεγαλύτερη ελευθερία για εξατομίκευση του τηλεοπτικού περιεχομένου που επιθυμεί να δει ο καθένας. Τέλος, σημείωσε πως μέχρι το 2025 όλα τα νοικοκυριά θα διαθέτουν μία «έξυπνη» τηλεόραση.

Όπως μας πληροφορούν οι έρευνες αγοράς, αν και περισσότερο από το 95% των κατοίκων κάθε ανεπτυγμένης χώρας διαθέτει ήδη και χρησιμοποιεί συχνά έναν τηλεοπτικό δέκτη, μόνο το 30 έως 50% (στην Ελλάδα 16%) του πληθυσμού διαθέτει υπολογιστή. Η Web TV αποτελεί πνευματικό τέκνο αυτής της ανισορροπίας και προβάλλεται από τους κατασκευαστές της ως το εξάρτημα που θα επιτρέψει σε μια συνηθισμένη τηλεόραση να μετατραπεί σε συσκευή πρόσβασης στο Internet, προσφέροντας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο τη δυνατότητα να συνδεθούν με το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της τα πλεονεκτήματα της Web TV είναι:

  1. Χαμηλό κόστος (προσθέτουμε μια φθηνή συσκευή στην ήδη υπάρχουσα τηλεόραση)
  2. Ευχρηστία (ο χρήστης "σερφάρει" χωρίς να ασχολείται με λειτουργικά συστήματα, αρχεία, εγκατάσταση λογισμικού κ.λπ.)
  3. Εκδημοκρατισμός της πρόσβασης (όπως όλοι έχουν τηλέφωνο ή τηλεόραση, έτσι και όλοι χάρη στη Web TV θα διαθέτουν πλέον και Internet)
Παρόλα αυτά, η μέχρι σήμερα πορεία της Web TV είναι απογοητευτική (ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι οι συσκευές αυτές διατίθενται ήδη στην αγορά εδώ και πάνω από μια πενταετία).


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου