AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μύθος στο Αιγαίο συμβαίνει τώρα

By on 10:40 π.μ.





Η κλιματική αλλαγή θεωρούνταν ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει από την αρχαιότητα.
Ο πλανήτης Γη συνεχώς παγώνει και ζεσταίνεται και αυτό προκαλεί και τις καιρικές αλλαγές.
 
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ερευνητές πιστεύανε πως αυτό οφείλετε στη  δραστηριότητα του Ήλιου και συγκεκριμένα στις Ηλιακές κηλίδες, οι οποίες δημιουργούν τον Ηλιακό άνεμο και στον πλανήτη μας εμφανίζεται ως Βόρειο Σέλας Μόνο στις περιοχές των πόλων ή ποιο συγκεκριμένα στις περιοχές που βρίσκονται στις περιοχές των πόλων και πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και μόνο στις τηλεπικοινωνίες.

Δεν θα μπω σε παραφιλολογίες για να μην χαρακτηριστώ γραφικός αλλά θα κάνω μια καταγραφή των γεγονότων στην περιοχή την οποία ζούμε και τι αλλαγές έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό φαινόμενο είναι η μετανάστευση ειδών κυρίως θαλάσσιων ειδών από περιοχές που έχουν τροπικό κλίμα. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο είναι μια κλειστή Θάλασσα που θεωρητικά τα νερά της δύσκολα ανανεώνονται.

Και όμως στις 29 Δεκεμβρίου του 2010 σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr, ψαράς έπιασε στα δίχτυα του λευκό καρχαρία,  όχι στο μέγεθος που τον ξέρουμε μικρότερο αλλά αυτό ήταν μια ένδειξη ότι κάτι αρχίζει να πάει στραβά γιατί το συγκεκριμένο είδος ζει κυρίως σε τροπικά νερά.

Και αν αυτό είναι μια απλή σύμπτωση αποπροσανατολισμού που μπορεί να πουν πολλοί, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί 33 είδη θαλάσσιων ειδών που ζούν σε Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό. Ονομαστικά μερικά από αυτά τα είδη είναι το λεγόμενο ιπτάμενο καλαμάρι ή αλλιώς Ommstrephes bartrami  και το ψάρι  Platax teira που ζει στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Υπερθέρμανση της περιοχής του Αιγαίου όμως δεν περιορίζετε εδώ. Είναι γνωστή και για τα ακραία καιρικά της φαινόμενα. Ένα από αυτά χαρακτηριστικό είναι το μίνι τσουνάμι που καταγράφηκε στην Κρήτη το προηγούμενο καλοκαίρι και προήλθε από την περιοχή της Γαύδου, όπως κατέγραψαν οι σεισμογράφοι. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα το Έθνος.

Μετά από δύο μήνες περίπου συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε άσκηση για τσουνάμι σε ξενοδοχείο της Κρήτης και το σενάριο προέβλεπε “εκδήλωση σεισμικής δόνησης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, της τάξης των 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ και επακόλουθης  πρόκλησης τσουνάμι το οποίο πρόκειται να πλήξει τα παράλια της Κρήτης δέκα (10) λεπτά μετά την στιγμή της σεισμικής δόνησης.”
Και αν αυτό δεν είναι αρκετό πάμε σε κάτι ποιο ακραίο στους κυκλώνες. Οι κυκλώνες ποια είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην περιοχή του Αιγαίου. Για να είμαστε ποιο συγκριμένοι οι κυκλώνες ήταν απίθανο να συμβούν στην Μεσόγειο αλλά τώρα είναι ένα φυσικό γεγονός κυρίως στα Δωδεκάνησα, ας πούμε στην Ρόδο. Αλλά διαστάσεις πήρε ένας άλλος κυκλώνας και προήλθε από την Ιταλία. Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ή αλλιώς Ε.Μ.Υ εξέδωσε έκτατο ανακοινωθέν για τον κυκλώνα με την ονομασία Κλεοπάτρα που προερχόταν από την Σαρδηνία και χτύπησε εξασθενημένος βέβαια κυρίως περιοχές του Βορείου Ιονίου.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι βασισμένα σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά  καταγεγραμμένα και δυστυχώς υπαρκτά.
Στην  υπερθέρμανση του πλανήτη μας δεν θα μπορούσε η περιοχή μας να μην επηρεαστεί

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος          
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου