AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οι έξυπνες Τηλεοράσεις


Η έξυπνη τηλεόραση, μερικές φορές αναφέρεται και ως συνδεδεμένη τηλεόραση ή υβριδική τηλεόραση ( μην συγχέεται με την IPTV, την Internet TV ή με την WebTV), περιγράφει μια τάση ενσωμάτωσης του Internet και των Web 2.0 χαρακτηριστικών με τις τηλεοράσεις και των set-top boxes, καθώς επίσης και μια τεχνολογική σύγκλιση μεταξύ των υπολογιστών και των τηλεοράσεων/ set-top boxes.
Οι συσκευές έχουν μεγαλύτερη εστίαση σε online διαδραστικά πολυμέσα, Internet TV, over-the-top content, καθώς και σε on-demand streaming media και μικρότερη έμφαση σε παραδοσιακά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις και set-top boxes. Παρόμοια με το πώς το διαδίκτυο, τα Web widgets και οι εφαρμογές λογισμικού έχουν ενσωματωθεί στα σύγχρονα έξυπνα τηλέφωνα, έτσι και ο όρος "έξυπνη τηλεόραση" είναι συγγενής με το "έξυπνο τηλέφωνο".
Η τεχνολογία που καθιστά δυνατή την έξυπνη τηλεόραση είναι επίσης ενσωματωμένη και σε συσκευές όπως set-top boxes, Blu-ray, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, συστήματα τηλεοράσεων για ξενοδοχεία, και άλλες συσκευές. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητήσουν και να βρουν βίντεο, ταινίες, φωτογραφίες και διάφορα άλλα στοιχεία στο διαδίκτυο, σε ένα τοπικό καλωδιακό κανάλι τηλεόρασης, σε ένα δορυφορικό κανάλι τηλεόρασης ή σε μια τοπική μονάδα αποθήκευσης


Από τη στιγμή που η διείσδυση της τηλεόρασης στα σπίτια και η απόλυτη επικράτησή της ως το κορυφαίο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του μέσου ανθρώπου, δεν θα μπορούσε παρά κάποια στιγμή να «συνεργαστεί» με την ίσως μεγαλύτερη καινοτομία όλων των εποχών όπως είναι το internet. Σε πρακτικό επίπεδο, κάτι τέτοιο ήταν φανερό ότι θα γίνει, καθώς έχουμε να κάνουμε για μια (μεγάλη, ευρεία συνήθως) οθόνη, η οποία βρίσκεται σε χώρο που περνούν το περισσότερο χρόνο τους τα μέλη μιας οικογένειας.
Ήταν ζήτημα χρόνου να εμφανιστούν τα μοντέλα εκείνα που ονομάστηκαν smart tv και αξιοποίησαν τις δυνατότητες αυτής της υψηλής ευκρίνειας. Η σύνδεση με το internet έφερε τη δυνατότητα για εύκολο και κυρίως, ευχάριστο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, από τον καναπέ του κάθε σπιτιού. Πασίγνωστες σελίδες / υπηρεσίες, όπως το Youtube για παράδειγμα, βρήκαν ένα «φιλόξενο» περιβάλλον, με ειδική εφαρμογή όπου τα βίντεο να αναπαράγονται με καλό ήχο και εικόνα και να τα απολαμβάνουν παραπάνω άτομα από τον έναν που συνήθως βρίσκεται μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή.



Θυμίζουν κάτι αντίστοιχο με τα ηλεκτρονικά καταστήματα των λειτουργικών για κινητά και tablets, οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να δώσουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κατεβάσουν εφαρμογές από ένα ειδικό τομέα, ο οποίος και εμπλουτίζεται συνεχώς παρέχοντας ποικιλία προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέσω απλοϊκών video games, έως και εφαρμογών για όλες τις γνωστές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είναι λογικό λοιπόν, οι προγραμματιστές μπορούν να εργαστούν πάνω σε αυτά τα δεδομένα και να εμπλουτίσουν τις λειτουργίες των έξυπνων τηλεοράσεων με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά.
 Η τεχνολογία έχει επηρεάσει, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, και τις τηλεοράσεις. Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται οι Smart TV που εξοστρακίζουν τις παλιές κλασσικές συσκευές τηλεόρασης που έχουμε στο σαλόνι μας. Τι είναι αυτή η έξυπνη τηλεόραση λοιπόν;
Μια έξυπνη τηλεόραση προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες. Πως; Έχοντας ενσωματωμένο ένα μικρό υπολογιστή με τον οποίο μπορούμε για παράδειγμα να σερφάρουμε στο διαδίκτυο και να παίζουμε on line παιχνίδια.
Φανταστικό ακούγεται, σωστά;
Σύμφωνα όμως με συνέντευξη του Γιουτζίν Κασπέρσκι (Eugene Kaspersky) στο The Telegraph, αυτού του τύπου οι τηλεοράσεις είναι ευάλωτες στους ίδιους κινδύνους που είναι ευάλωτοι και οι υπολογιστές μας.
Ο Γιουτζίν Κασπέρσκι, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο που ασχολείται με προϊόντα προστασίας από ιούς, εφιστά την προσοχή.
Όπως λέει και ο ίδιος οι απειλές θα προσβάλουν τα κινητά τηλέφωνα και σιγά σιγά θα μπουν και στο σπίτι, μέσα από τις τηλεοράσεις και σε οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο με το διαδίκτυο.

"Υπάρχουν εκατομμύρια επιθέσεις το χρόνο στα Microsoft Windows, χιλιάδες στα κινητά τηλέφωνα, οι περισσότερες στα Android, και δεκάδες σε iOS της Apple. Όλα τα συστήματα είναι ευάλωτα και θεωρητικά οι «κακοί» μπορούν να αναπτύξουν λογισμικά για να μολύνουν εκατομμύρια συσκευές".
Σε ερώτηση αν υπάρχει επιτυχημένη προστασία από τους ιούς για τις τηλεοράσεις ο Κασπέρσκι απάντησε "όχι ακόμη αλλά είναι εφικτή".  
"Ποια είναι η διαφορά μιας τηλεόρασης και ένος υπολογιστή; Μια μεγαλύτερη οθόνη και ένα τηλεχειριστήριο..." (Γιουτζίν Κασπέρσκι)

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι smart tv ξεχωρίζουν γιατί:
  1. Συνδέονται στο internet: είτε ενσύρματα είτε με wi – fi, δηλαδή ασύρματα
  2. Μπορείς να περιηγηθείς σε ιστοσελίδες που σε ενδιαφέρουν όπως θα έκανες με έναν υπολογιστή.
  3. Σου δίνεται η δυνατότητα να δεις ταινίες, οι οποίες διατίθενται on line (υπηρεσίες video on demand)
  4. Μπορούν να συνδεθούν πιο εύκολα με άλλες συσκευές
Με μια φράση λοιπόν, θα λέγαμε ότι οι smart tv είναι οι πιο ολοκληρωμένες τηλεοράσεις που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου