AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η χρήση των Tablets στην εκπαίδευση





Τα γνωστά σε όλου μας Tablets έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, και αποτελούν ίσως και ανάγκη για πολλούς.
Το κύριο χαρακτηριστικό τους που τα διακρίνει από τους πατροπαράδοτους υπολογιστές είναι ότι είναι εύκολα στην χρήση και σίγουρα εύκολα στην μεταφορά.

Η χρήση τους δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Πολλοί εκπαιδευτικοί πια προωθούν την χρήση τους ακόμα και στις ηλικίες παιδιών που πηγαίνουν δημοτικό.

Κάτι τέτοιο εφαρμόζετε πιλοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου πολλές πολιτείες έχουν εισάγει την τεχνολογία Tablet στα τοπικά σχολεία.
Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ήταν πολλοί.
Όπως είπαμε είναι εύκολα στην μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο και η μεταφορά τους είναι επίσης εύκολη και μέσα στους σχολικούς χώρους.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι οι μαθητές επιφορτίζονται με πολλά βιβλία και τετράδια. Η χρήση της παραπάνω τεχνολογίας όχι μόνο καταργεί τα βιβλία για τα οποία το κράτος ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά προωθεί και τα ψηφιακά βιβλία.  
Μια άλλη παράμετρο που λήφθηκε υπόψη είναι τα επίπεδα προσοχής των μαθητών στα λεγόμενα του καθηγητή. Παρατηρήθηκε στα σχολεία που εφαρμόστηκε το μέτρο πως το επίπεδο προσοχής των μαθητών στο μάθημα αυξήθηκε κατά 60% και αυτό φυσικά ωφέλησε και τους μαθητές να είναι ποιο δημιουργικοί κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Ίσως τελικά στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, δεν θα αργήσει πολύ και η εποχή που το σχολείο θα αλλάξει μορφή και δεν θα μοιάζει με το σχολείο των παιδικών μας χρόνων.

Το αν αυτό είναι καλό ή κακό θα δείξει το μέλλον.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου