AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Δορυφορικές τηλεπικοινωνίες για την πρόληψη των πυρκαγιών




Με την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των φυσικών καταστροφών. Μια από τις φυσικές καταστροφές που ακούμε συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι και οι φωτιές.


Πολλά κράτη λοιπόν για να προστατέψουν τον φυσικό τους πλούτο στράφηκαν προς την χρήση της τεχνολογίας και συγκεκριμένα δορυφόρων .

Με την χρήση συγκεκριμένων λογισμικών και της τεχνικής της Ψηφιακής Ανάλυσης Σήματος, χαρτογράφησαν την χλωρίδα την πανίδα και τις ποικιλίες δέντρων, φυτών και τις άγριας ζωής που έχουν και βάση των δεδομένων  που μαζέψανε, προσπαθούν να προβλέψουν την συμπεριφορά της πυρκαγιάς ανάλογα με την δασική περιοχή, έτσι ώστε να μειώσουν το κίνδυνο με απώτερο σκοπό να τον εξαλείψουν. 

Σε αυτήν την διαδικασία  δηλαδή χαρτογραφήθηκαν  περιοχές  και  προσπαθούν να προβλέψουν  ποια  είδη φυτών, δέντρων, θάμνων  κτλ  είναι ποιο ανθεκτικά στις φωτιές και ποια είναι λιγότερο με απώτερο σκοπό να κατανοήσουν πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί μια φωτιά, έτσι ώστε να γίνει η έγκυρη ανθρώπινη επέμβαση    

Η πρώτη χώρα που υιοθέτησε αυτήν την τεχνική ήταν οι ΗΠΑ και τώρα πια άρχισε να γίνεται και χρήση στην Ευρώπη Ένωση.

Υπάρχει και αντίστοιχος φορέας  στην Ε.Ε που ονομάζετε European Forest Data Centre (EFDAC)


Δηλαδή Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δασικών Δεδομένων, που έχει ως απώτερο σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων για τα δάση στην  Ευρώπη σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Η Υπηρεσία υποστηρίζεται και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από την Κομισιόν  

Σύνταξη

Βαδράτσικας Χρήστος  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου