AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Login μέσω Google ή Facebook/ Κίνδυνος για διαρροή προσωπικών δεδομένων

By on 10:42 π.μ.


 

Πολλές φορές μόλις δοκιμάσεις να συνδεθείς για πρώτη φορά σε ένα website ή ακόμη και app, θα σου δώσει την επιλογή να συνδεθείς με κωδικούς Facebook ή Google, οι οποίοι είναι ήδη περασμένοι.

Αυτή η τακτική, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και αρκετοί είναι οι χρήστες που την χρησιμοποιούν, μιας με ένα κουμπί μπορείς εύκολα να έχεις την πρόσβαση που θες, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεσαι και να γράφεις κωδικούς. 

Όμως, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Washington Post, μάλλον ήρθε η ώρα να το σταματήσεις αυτό, μιας και οι απάτες που καταγράφονται όλο και πληθαίνουν.

Τι ακριβώς συνέβη αυτόν τον μήνα με την διαρροή πληροφοριών;

Αυτόν τον μήνα, το Facebook προειδοποίησε ένα εκατομμύριο χρήστες του ότι οι λογαριασμοί τους ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί από 400 κακόβουλες εφαρμογές, που είχαν σχεδιαστεί για να τους εξαπατήσουν, ώστε να παραδώσουν τις πληροφορίες σύνδεσης στο Facebook. Οι εγκληματίες κατασκεύαζαν αυτά τα ψεύτικα κουμπιά σύνδεσης, τα οποία τελικά οδηγούσαν σε παράνομη πρόσβαση των hackers σε προσωπικά δεδομένα.

Τα κουμπιά σύνδεσης δεν είναι απαραίτητα κακόβουλα, ωστόσο χρειάζονται προσοχή. «Εάν πρόκειται για αξιόπιστη ιστοσελίδα ή υπηρεσία, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε και πολύ», δήλωσε ο Bogdan Botezatu, διευθυντής έρευνας απειλών και αναφορών στην εταιρεία ασφάλειας Bitdefender.

Για παράδειγμα, ορισμένοι άνθρωποι συνδέονται στο Google για να παραχωρήσουν στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom πρόσβαση στο ημερολόγιό τους, κάνοντας τις κλήσεις να εμφανίζονται αυτόματα.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ακανθώδες πρόβλημα: «Πώς ξέρεις πότε είναι αξιόπιστο και πότε όχι;» υπογράμμισε η Jen Caltrider, επικεφαλής του προγράμματος Privacy Not Included στη μη κερδοσκοπική Mozilla.

Πηγή: https://www.csii.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου