AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η Microsoft στην αυτοκινητοβιομηχανία

By on 12:10 μ.μ.



Η Microsoft έχει εφαρμόσει το λειτουργικό της σύστημα σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Ford, Kia, BMW, Nissan, και Fiat. Όλες οι παραπάνω εταιρίες έχουν το δικό τους γραφικό περιβάλλον εκδόσεων των Windows,αλλά η Microsoft έχει τα δικά της σχέδια για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.
Η κεντρική ιδέα θα μοιάζει με αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Apple, η οποία είναι πως ότι φαίνεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου θα προβάλετε και στο ταμπλό του αυτοκινήτου.


Το παρόν εγχείρημα ήδη εφαρμόζεται σε πραγματικά αυτοκίνητα αλλά είναι σε πειραματικό στάδιο, και ο χρήστης-οδηγός θα έχει την δυνατότητα να χειρίζεται το ταμπλό του αυτοκινήτου με την χρήση οθόνης αφής.



Για την ακρίβεια η ιδέα του εγχειρήματος είναι ο οδηγός να χρησιμοποιεί Windows κινητό, το οποίο θα συγχρονίζεται με το ταμπλό του αυτοκινήτου του οποίου το γραφικό περιβάλλον θα μοιάζει με τα γνωστά πια Windows 8.
Οι εφαρμογές που σίγουρα θα χρησιμοποιούνται είναι το ραδιόφωνο και οι χάρτες και οι προγραμματιστές προσπαθούν να αναπτύξουν και άλλες εφαρμογές που θα είναι χρηστικές, από τους επιβάτες.



Προς το παρόν όπως έχει η τεχνολογία των αυτοκινήτων το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι το παλιό και γνωστό Nokia Symbian που εφαρμοζόταν σε κινητά της προηγούμενης γενιάς.
Από την άλλη πλευρά η Aplle έχει συνάψει συμφωνίες με άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η Volkswagen, Honda, Toyota, και η Citroen.


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου