AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ιδιωτικότητα και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

By on 12:08 μ.μ.




Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και αποτελούν πια μέρος της καθημερινότητάς μας.
Όλους τους χρήστες όμως τους απασχολεί, πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους για τα προσωπικά τους δεδομένα.


Σε μελέτες που κάνανε μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικών, υποστηρίζουν πως οι χρήστες δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο θα έπρεπε.
Μια από αυτές τις εταιρίες πους συμμετείχε στην έρευνα είναι η γνωστή εταιρία AVG, που αναπτύσσεται κυρίως στον κλάδο καταπολέμησης ιόν του διαδικτύου.  
Η συγκεκριμένη εταιρία πρόσφατα, ανέπτυξε ένα λογισμικό, που διορθώνει κενά ασφαλείας, ειδικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.
Το συγκεκριμένο λογισμικό ονομάζετε PrivacyFix και οι υπόλοιπες εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνωρίζουν πως η ασφάλεια που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι αρκετή και πως η χρήση του παραπάνω λογισμικού κρίνεται αναγκαία.
Μάλιστα οι εταιρίες αναφέρουν προχωρούν λίγο παραπάνω και συστήνουν στις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πως οι χρήστες δεν είναι απλά ένα προϊόν που απλά θα ανεβάσει την τιμή της εταιρίας στο χρηματιστήριο και θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στην ασφάλεια των ανθρώπων που διατηρούν λογαριασμούς σε τέτοια μέσα.

Από την πλευρά τους πάντως οι εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν πως δρουν βάση των παγκόσμιων πρωτοκόλλων  ιδιωτικότητας  και πως η ανάπτυξη οποιασδήποτε εφαρμογής, διαφήμισης είναι προς όφελος του χρήστη και απόλυτος σεβασμός των προσωπικών τους δεδομένων. 

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου