AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το Ιταλικό κοινοβούλιο περνάει νόμο που φορολογεί την Google για 1 δις €









Το Ιταλικό κοινοβούλιο πριν από ένα χρόνο πέρασε νόμο που φορολογούσε την γνωστή εταιρία Google με αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο πέρασε μέσα από τον προϋπολογισμό του Ιταλικού κράτους για το νέο έτος. Ονομάστηκε σας λεγόμενος φόρος του διαδικτύου.


Αλλά με το νέο έτος, για κάποιο λόγο, αυτός ο νόμος πήρε παράταση για 6 μήνες και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο.  

Οι λόγοι που δεν εφαρμόζετε ακόμα είναι οι συνεννοήσεις που γίνονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την νομιμότητα του μέτρου. Πιθανών δηλαδή να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στον νόμο ή και ακόμα να ακυρωθεί πριν ακόμα εφαρμοστεί.  

Ο λόγος είναι ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google και το Facebook,Amazon, έχουν έδρα φορολογικούς παραδείσους, όπου πληρώνουν στα κράτη ελάχιστους φόρους.

Προς το παρόν οι παραπάνω εταιρίες, κρατάνε σιωπή και επιφύλαξη για τον νόμο που πάει να περάσει το Ιταλικό κράτος.



Στην Ιταλία κυκλοφορεί η άποψη πως ο νέος νόμος απειλεί το ηλεκτρονικό εμπόριο και βλέπουν μείωση του, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Μ.Βρετανία.



Οι υποστηρικτές του μέτρου θεωρούν αυτό θα ωθήσει τους Ευρωπαίους, να πάρουν παρόμοια μέτρα για τις διαδικτυακές εταιρίες σε όλη την Ε.Ε

Τα έσοδα από αυτό το μέτρο υπολογίζονται μόνο για το Ιταλικό κράτος γύρω στο 1 δις ευρώ, αλλά αν δεν ληφθούν παρόμοια μέτρα και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη κινδυνεύει η Ιταλική οικονομία. 

Άρα κατά τα φαινόμενα, θα αρχίσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής για το αν πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο.



Επιμέλεια

Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου