AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ανακαλύφθηκε Γαλαξίας με μάζα μεγαλύτερη από τον Ήλιο



Το γνωστό διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA το Hubble εντόπισε τον ποιο βαρύ γαλαξία στο μακρινό σύμπαν με την ονομασία El Gordo (η οποία προέρχεται από τα Ισπανικά)



Με τις μετρήσεις που γίνανε όσον αφορά την βαρύτητα, με τις εικόνες που τραβήχτηκαν από το τηλεσκόπιο, με την μέθοδο της Ψηφιακής Ανάλυσης η μάζα του γαλαξία υπολογίζεται ότι είναι τρεις εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη του άστρου του ηλιακού μας συστήματος του Ήλιου. Η απόσταση του γαλαξία υπολογίζεται ότι είναι 9.7 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη που ζούμε την Γη.
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διάφορες μεθοδολογίες, για να υπολογίσει πόσο συμπαγής είναι η μάζα του άγνωστου γαλαξία, καθώς επίσης γίνανε και μετρήσει όσον αφορά τις βαρυτικές συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με άλλους γαλαξίες σε εκείνη την γεωγραφική περιοχή και που ακριβώς συγκεντρώνεται η περισσότερη μάζα.
Για την ακρίβεια έγιναν μετρήσεις με τους περιφερειακούς γαλαξίες εκείνης της περιοχής και βάση των δεδομένων αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για ένα πολύ νεαρό γαλαξία του σύμπαντος.
Παρόλο που έχουν βρεθεί παρόμοιοι βαρυτικοί γαλαξίες για την ακρίβεια χιλιάδες,παρόμοιος δεν έχει ανακαλυφθεί στο παρελθόν και οι ερευνητές υποψιάζονται πως τόσο μεγάλοι γαλαξίες σε τέτοια απόσταση με τέτοια μάζα είναι σπάνιοι με τα συμπαντικά δεδομένα που επικρατούν μέχρι τώρα.
Η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε ο El Gordo ήταν τον Ιανουάριο του 2012 και από την NASA, χρησιμοποιήθηκαν ακτίνες Χ και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), υπολογίστηκαν,μάζα, ταχύτητα, καθώς επίσης και θερμοκρασία στο συμπαντικό σύστημα.
Θεωρείται πως η γέννηση του γαλαξία προήλθε από την σύγκρουση άλλων γαλαξιών της συγκεκριμένης διαστημικής περιοχής.



Ο γαλαξίας παρατηρήθηκε εξαιτίας της περίεργης τροχιάς του από το τηλεσκόπιο hubble και από κει και πέρα άρχισε να υπολογίζεται η μάζα του. Η τροχιά και η μάζα συμπεριλαμβάνουν την ενέργεια που εκλύεται από την κίνηση, δηλαδή την κινητική ενέργεια και αυτό μπόρεσε και εντοπίστηκε με την βοήθεια φασματογράφων.


Τελικός στόχος είναι να χαρτογραφηθεί εντελώς η συγκεκριμένη περιοχή του διαστημικού περιβάλλοντος για να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες και για τον γαλαξία που ανακαλύφθηκε και για τυχόν χαρακτηριστικά του που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα .


Το τηλεσκόπιο Hubble είναι μια αποστολή από κοινού της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία)



Επιμέλεια



Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου