AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ιός εντοπίστηκε σε συσκευές Android, από εφαρμογές του Google Play



Αποδεικνύεται τελικά ότι οι πειρατές του διαδικτύου πέρα από τις ικανότητες που έχουν επάνω στους υπολογιστές διαθέτουν και επιχειρηματικό δαιμόνιο. Καθώς όλη η παγκόσμια επιχειρηματικότητα έχει μεταφερθεί κυρίως σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων κάποιοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος, να αυξήσουν ή να δημιουργήσουν κέρδη χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους στους υπολογιστές και στο διαδίκτυο.

Τεχνικοί ασφαλείας ανακάλυψαν ότι πολλές εφαρμογές, οι οποίες είναι φορτωμένες στο Google Play, περιέχουν ένα είδος ιού που κατατάσσεται στην κατηγορία των malware. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους ιούς που υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα, ο συγκεκριμένος ιός έχει την ιδιότητα να παράγει το νόμισμα που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο, το γνωστό bitcoin, χρησιμοποιώντας μόνο το Android κινητό σας.

Πέρα από τον κίνδυνο το κινητό σας να χρησιμοποιείται από ένα τρίτο πρόσωπο, που οι σκοποί του είναι άγνωστοι, κινδυνεύει να καταστραφεί και το κινητό σας.

Υπολογίζεται από διάφορες τεχνολογικές εταιρίες ότι πάνω από 1.000.000 συσκευές έχουν εγκατεστημένα τέτοια λογισμικά εν άγνοια του χρήστη.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς ασφαλείας οι χρήστες έξυπνων συσκευών, κινδυνεύουν να χρεώνονται παράνομα,από την αλόγιστη χρήση των πειρατών με σκοπό το κέρδος από τα συγκεκριμένα λογισμικά.

Προτείνεται να μην κατεβάζετε εφαρμογές από άγνωστες πηγές και αν το έχεται κάνει αυτό να σβήστε αυτές τις εφαρμογές.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου