AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πως μπορείτε να μειώστε τις πιθανότητες να εκτεθεί ο υπολογιστής σας,σε διαδικτυακούς κινδύνους


Οι κατασκευαστές λογισμικού κατανοούν το όφελος από την ανάπτυξη και την παροχή ενημερώσεων προγραμμάτων. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής του λειτουργικού συστήματός σας είναι πιθανό να αναπτύσσει ενημερώσεις συστήματος σε τακτική βάση. Τις περισσότερες φορές, οι ενημερώσεις αυτές παρέχονται στον υπολογιστή σας μέσω Διαδικτύου.
Το ίδιο ισχύει για το λογισμικό περιήγησης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε. Ορισμένες φορές αυτές οι ενημερώσεις ασχολούνται με τη βασική λειτουργικότητα και τις βασικές λειτουργίες. Άλλες φορές, ασχολούνται με πιο σημαντικά ζητήματα όπως η ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, έχετε πιθανόν συνηθίσει να ενημερώνετε το λογισμικό και έχετε πιθανόν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να το κάνετε.
Το Διαδίκτυο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέσο για την παροχή ενημερωμένων εκδόσεων λογισμικού ασφάλειας. Αποτελεί ίσως μια γλυκιά ειρωνεία το ότι το ίδιο το μέσο που χρησιμοποιείται για την εξάπλωση των ιών και των άλλων απειλών, είναι επίσης και ένας μηχανισμός παροχής τεχνολογίας καταπολέμησης των απειλών. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι εταιρείες ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο το ίδιο αποτελεσματικά όσο και οι hacker. Πράγματι, το Διαδίκτυο έχει γίνει η πρωταρχική μέθοδος για την παροχή ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας.
Όπως γνωρίζετε στον κόσμο του Internet δεν είναι όλα "ρόδινα", καθώς εκτός από τα γνωστά προτερήματα της παγκόσμιας δικτύωσης που απολαμβάνετε, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τα προβλήματα της παρουσίας κακόβουλων προγραμμάτων που εξελίσσονται ταχύτατα και γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα και ευφυή. Ευτυχώς σε αυτόν τον… αγώνα δρόμου δεν είστε μόνοι σας. Το λεγόμενο anti-virus software αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο σας και είναι πολλές οι εταιρείες που διακρίνονται στον χώρο αυτόν, είτε με ολοκληρωμένες σουίτες ασφαλείας είτε με μεμονωμένα προγράμματα anti-virus. Εκτός όμως από τα εμπορικά προγράμματα, στο Internet μπορείτε να βρείτε πληθώρα δωρεάν προγραμμάτων που μπορεί να αποδειχθούν εξίσου αξιόπιστα με τα εμπορικά, χωρίς φυσικά να προσφέρουν το ίδιο εύρος εργαλείων.
Το Firewall αναλαμβάνει να κλείσει όλα τα ανοιχτά ports, από τα οποία μπορούν να περάσουν οι εντολές ενός Hacker . Ένα Trojan πρόγραμμα συνήθως έρχεται ως συνημμένο αρχείο σε e-mail ή ως ένα χρήσιμο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα απλά θα ανοίξει την πόρτα στους hackers . Το Firewall μπορεί επίσης να συλλέξει ορισμένα στοιχεία για τον επιτιθέμενο. Επισημαίνουμε τα προγράμματα Firewall δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία απέναντι σε κάποιον αποφασισμένο hacker. Επισημαίνουμε επίσης ότι το Firewall δεν θα απεγκαταστήσει ένα πιθανό Trojan που έχει εισβάλει στον υπολογιστή σας αλλά απλά δεν θα του επιτρέπει να επικοινωνεί με κάποιον client (υπολογιστή πελάτη). Για να επεγκαταστήσετε ένα Trojan χρειάζεστε κάποιο ειδικό πρόγραμμα antivirus.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου