AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο νέος Τραπεζικός ιός με την ονομασία Tyupkin


Τα χρήματα είναι πάντα ένα τέλειο κίνητρο για εγκληματίες του κυβερνοχώρου που προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να απευθύνονται αποκλειστικά σε χρήστες με χρεωστικές κάρτες , αλλά τώρα οι εγκληματίες χρησιμοποιούν εξειδικευμένα malware που στοχεύουν σε συστήματα ΑΤΜ και μπορεί να αποσύρει μετρητά, ακόμη και χωρίς την ανάγκη κάρτας.

Το νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ως "Tyupkin," απαιτεί φυσική πρόσβαση στο σύστημα ATM τρέχει Windows πλατφόρμες 32-bit και μπορεί να τρέξει από ένα CD για να εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η απειλή συνεχίζει να εξελίσσεται κατά τους τελευταίους μήνες, μολύνοντας ΑΤΜ στην Ασία, την Ευρώπη, και Λατινική Αμερική. Δεν υπάρχει καμιά λεπτομέρεια σχετικά με την εγκληματική συμμορία πίσω από τις επιθέσεις, αλλά έχουν ήδη κλαπεί "εκατομμύρια δολάρια" από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό. Επιχειρήσεις ασφάλειας όπως η Kaspersky και η Interpol, εργάζονται μαζί σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν την εγκληματική συμμορία, όπως αναφέρθηκε σε κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Τρίτη.
Μόλις το ATM είναι υπό τον έλεγχο της  συμμορίας τα εξελιγμένα malware στη συνέχεια εκτελούν στο παρασκήνιο, την συνεχή επανάληψη και αναμένει μια εντολή από την πλευρά του εισβολέα.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου