AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Σήφης ο κροκόδειλος του Νείλου στα Κρητικά νερά


Ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες σύλληψης που έγιναν παρουσία του κ.Μπερά και το λόγο για τον οποίο φαίνεται ότι δεν απέδωσαν.

«Ο Σήφης έχει μάθει να τρώει το ζωντανό κρέας και δε δίνει σημασία στα ψόφια που του βάζουμε. Γι΄αυτό σύμφωνα και με τις οδηγίες του Γαλλο-μαροκινό Ολιβιέ Μπερά αλλάζουμε το δόλωμα και θα βάλουμε συκώτια, πνευμόνια από ζώα και γενικά όργανα με αίμα», ανέφερε στο newsit ο κ.Μαμαγκάκης.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του ίδιου στο φύλο του ζώου, το οποίο ονομάστηκε «Σήφης» από ντόπιους και ΜΜΕ, δηλαδή την ντόπια παραφθορά του ονόματος «Ιωσήφ».
«Ο κύριος Μπερά που είδε τον κροκόδειλο από πολύ κοντά μας είπε οτι είναι 1,70 μήκος, το γένος δε μας το είπε καθώς δεν ήταν σίγουρος, άρα κανείς δεν ξέρει αν ο Σήφης είναι αγόρι ή κορίτσι», είπε ο κ.Μαμαγκάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Σήφης» να είναι τελικά Ζαμπία! Το συγκεκριμένο θηλυκό όνομα είναι χαρακτηριστικό κρητικό ειδικά στις νότιες περιοχές του Ηρακλείου και του νησιού και φέρεται να προέρχεται από το Ιζαμπώ ή το Σαβίνα.
Εκτός από κορίτσι, ο κροκόδειλος φαίνεται ότι είναι και «γεμάτος», λόγω της πλούσιας τροφής που του παρέχει η περιοχή. Κατά την ίδια πηγή, αν και έχει προσδιοριστεί ότι ανήκει σε είδος που ενδημεί στο Νείλο και είναι ηλικίας 4 ετών, μοιάζει σαν να είναι 7
Φαίνεται ότι είναι κροκόδειλος του Νείλου, θεωρείται σχετικά παχύς, καθώς η τροφή που υπάρχει στο φράγμα είναι άφθονη (πάπιες, νερόκοτες κτλ.) και για αυτό το λόγο δεν εισήλθε μέχρι τώρα στις σωστά τοποθετημένες παγίδες, παρόλο που τις πλησίασε πολλές φορές. Ο κύριος Μπερά και οι συνεργάτες του έδωσαν συμβουλές για τη βελτίωση των παγίδων, όπως την αλλαγή των δολωμάτων κάθε τρεις μέρες και την χρήση ενός πιο ζουμερού δολώματος, όπως είναι το συκώτι, αντί για κότες.
Παρόλο που η τοπική κοινωνία έχει δώσει το όνομα “Σήφης” στον κροκόδειλο, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν είναι αρσενικός ή θηλυκός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κροκόδειλος έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε αιχμαλωσία.
Ο Κροκόδειλος του Νείλου (επιστημονική ονομασία: Crocodylus niloticus - Κροκόδειλος ο νειλοτικός) είναι ένας κροκόδειλος ο οποίος απαντάται στην Αφρική, από την Σενεγάλη μέχρι την Αίγυπτο και την Νότια Αφρική, ενώ έχουν βρεθεί πληθυσμοί και στην Μαδαγασκάρη. Παλιότερα ζούσε και στο δέλτα του Νείλου, αλλά σήμερα έχει εξαφανιστεί εκεί. Θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο κροκοδείλιο που ζει σήμερα μετά τον θαλάσσιο κροκόδειλο, με μήκος που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5,5 μέτρα σε πολύ ηλικιωμένα ζώα και βάρος μέχρι 750 κιλά. Ο μεγαλύτερος που έχει μετρηθεί ήταν ένα αρσενικό στην Τανζανία μήκους 6,47 μέτρων και βάρος 1.090 κιλά.
Ο κροκόδειλος του Νείλου κατατάσσεται στην τάξη των κροκοδειλίδων που περιλαμβάνει τρεις οικογένειες: την οικογένεια των αλλιγατορίδων στην οποία περιλαμβάνονται οι αλλιγάτορες και οι καϊμάν, στην οικογένεια των γαβιαλίδων που περιλαμβάνεται ο γαβιάλης του Γάγγη και στην οικογένεια των κροκοδειλίδων, στην οποία ανήκει ο κροκόδειλος του Νείλου. Οι κροκοδειλίδες υποδιαιρούνται σε 3 γένη: το Crocodylus, το Osteolaemus και στο Tomistoma. Ο κροκόδειλος του Νείλου ανήκει στο γένος Crocodylus, που εκτός από αυτόν περιλαμβάνει και τον κροκόδειλο της θάλασσας, τον κροκόδειλο του βούρκου και άλλα είδη. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου