AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Στόχος Χάκερ η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ


Το Sandworm είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει στόχο τις μηχανές που χρησιμοποιούν την παρουσίαση του PowerPoint. Όταν ανοίξει η παρουσίαση, εκτελεί ένα αρχείο για να τρέξει το οποίο θα ανοίξει μια κερκόπορτα στο σύστημα.
Χρησιμοποιώντας αυτή την κερκόπορτα, τα μηχανήματα θα μπορούσαν να προσπελαθούν εξ αποστάσεως από το εγκληματίες του κυβερνοχώρου ως κατάσκοπος για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου συστήματος.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακριβώς ποια δεδομένα έχει κλαπεί, αλλά κοιτάζοντας τη λίστα , μπορούμε να μαντέψουμε ποιες πληροφορίες στόχευε. Όλα τα θύματα αυτού του εγκλήματος σχετίζονται με την ουκρανική διένεξη. Εκτός από τις διπλωματικές και ευαίσθητες πληροφορίες, το Sandworm μπορεί να έχει στοχεύσει επίσης σε κλειδιά και πιστοποιητικά υπογραφής κώδικα, για διαδικτυακή επίθεση στο μέλλον. Η ομάδα φαίνεται ακόμη να στοχοποιεί γνωστούς ακαδημαϊκούς με ενδιαφέρον στην ουκρανική σύγκρουση. Στόχος επίσης θα μπορούσε να είναι στελέχη της Ουκρανικής Κυβέρνησης, υπάλληλοι, χρησιμοποιώντας τεχνικές "ψαρέματος" κοινώς phising. Το ψάρεμα είναι μια απάτη πλαστογράφησης e-mail που στοχεύει μια συγκεκριμένη οργάνωση, αναζητώντας την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα. Οι απόπειρες phishing δεν γίνονται συνήθως από "τυχαίους χάκερ" αλλά είναι πιο πιθανό να διεξαχθεί από δράστες από έξω για οικονομικό όφελος, εμπορικά μυστικά ή στρατιωτικές πληροφορίες.

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου