AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η βιομηχανία του Διαδικτύου προσθέτει 10% στο ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας



Τον τίτλο της μεγαλύτερης ψηφιακής οικονομίας, μεταξύ των χωρών της ομάδας του G-20, συνεχίζει να κρατά η Μεγάλη Βρετανία, με την οικονομία του Διαδικτύου να προσθέτει, πλέον, ποσοστό 10% στο βρετανικό ΑΕΠ.
Μάλιστα, η συνεισφορά του Διαδικτύου στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας έχει, ήδη, ξεπεράσει αυτήν του κλάδου των Κατασκευών, αλλά και του Λιανεμπορίου. Σύμφωνα δε με σχετική έρευνα της Boston Consulting Group (BCG), η συμμετοχή της οικονομίας του Διαδικτύου στο βρετανικό ΑΕΠ υπολείπεται, σήμερα, μόνο έναντι του τομέα του Real Estate. Οι αναλυτές της BCG εκτιμούν ότι το Διαδίκτυο θα συνεισφέρει, φέτος, στη βρετανική οικονομία περί τα £180 δις έναντι £120 δις, που ήταν η αντίστοιχη επίδοση του 2010. Μάλιστα, μέχρι το 2016 η βιομηχανία του Ίντερνετ θα συνδράμει τη βρετανική οικονομία σε ποσοστό 12,4%, με τη συμμετοχή του Διαδικτύου στο βρετανικό ΑΕΠ είναι η μεγαλύτερη μεταξύ της ομάδας των χωρών του G-20, όπου ο μέσος όρος είναι 5,3%.
Μεταξύ των χωρών του G-20, η ψηφιακή οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο εθνικό ΑΕΠ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της BCG, αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει.

“Η οικονομία του Διαδικτύου, η οποία συμπεριλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις συσκευών πρόσβασης στο Ίντερνετ, τις επενδύσεις στο IT και τις Τηλεπικοινωνίες, καθώς και τις κρατικές δαπάνες για το Διαδίκτυο, θα υπερβεί τα £200 δις, κατά τη θητεία της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, έχοντας διπλασιαστεί έναντι του 2010”,
σχολιάζει η σχετική μελέτη.
Πάντως, οι ίδιοι προειδοποιούν ότι άλλα κράτη - μέλη του G-20, τα οποία καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις στους online τομείς του λιανεμπορίου, όπως η Κίνα και η Νότιος Κορέα, αναπτύσσονται με εξίσου γρήγορο ρυθμό, κλείνοντας σταδιακά την ψαλίδα με τη Μεγάλη Βρετανία.  

Δομικό στοιχείο της οικονομίαςΣε κάθε περίπτωση, όπως διαπιστώνει η μελέτη, το Διαδίκτυο αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο συστατικό της οικονομίας των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών, που απαρτίζουν την ομάδα G-20, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, από το software και την ανάπτυξη εφαρμογών για “έξυπνες” συσκευές, μέχρι τις επιχειρήσεις που επιδιορθώνουν σπασμένες οθόνες.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η έρευνα της BCG, η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να παραμείνει η “νούμερο ένα” ψηφιακή οικονομία του πλανήτη, πρέπει να εστιάσει σε μια σειρά από επιμέρους ενέργειες, όπως η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, η δημιουργία συνεργατικών μηχανισμών με αντικείμενο την ψηφιακή οικονομία, η τόνωση των χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις σε αρχικό στάδιο, η ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, κυρίως σε ό,τι αφορά στο mobile και φυσικά η κυβερνητική στήριξη σε όλες τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου