AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Προγραμματίστριες ανοιχτού λογισμικού στην Ελλάδα


ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Η GNOME Women είναι μια ομάδα γυναικών, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τη συνεισφορά των γυναικών στο GNOME αλλά και γενικότερα στο ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοικτού κώδικα.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ;
Γενικά είναι δύσκολο να γίνει κάποιος μέλος μιας κοινότητας, να μάθει την κουλτούρα της και τις διαδικασίες. Οι γυναίκες (μειονότητα στις κοινότητες ανοικτού λογισμικού) αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και συναντούν διαφορετικά εμπόδια από αυτά που συναντούν οι άντρες, όταν προσπαθήσουν να συνεισφέρουν. Επειδή οι γυναίκες είναι μειονότητα, είναι δυσκολότερο να βρουν άλλες γυναίκες που έχουν περάσει τα ίδια ή κάποιες γυναίκες που μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ή και ναι τις συμβουλευτούν. Σκοπός της ομάδας GNOME Women είναι να διευθετηθεί αυτή η ανάγκη.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

1. Εγγραφή στην λίστα: 
 2. Αποστολή ενημερωτικού mail που να αναφέρει ποια είστε, τι γνωρίζετε, που θέλετε να ασχοληθείτε (να ζητήσετε βοήθεια από αυτές που γνωρίζουν που μπορείτε να συνεισφέρετε). Αυτό είναι προαιρετικό αλλά το κάνουν στα περισσότερα projects, οπότε είναι καλό να σας γνωρίσουν.
3. Να μπείτε στο κανάλι: #gnome-women, στον irc.gnome.org
και να μιλήσετε με άλλες γυναίκες. 
 

 5. Εγγραφή στην Ελληνική λίστα (εάν δεν έχετε γραφτεί ήδη): http://lists.gnome.gr/listinfo.cgi/team-gnome.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου