AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τα έξυπνα ψυγεία μπαίνουν στην ζωή μας


Στην καρδιά του έξυπνου ψυγείου Samsung T9000 τρέχει μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Tizen OS με Linux Kerner version 2.6.32.13. Σε μια από τις τέσσερεις πόρτες του ενσωματώνεται μια οθόνη αφής 10 ιντσών με εφαρμογές για συνταγές, ημερολόγιο, καιρό και δυνατότητες διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο μέσω ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.

Το έξυπνο ψυγείο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση CES 2013 στο Λας Βέγκας και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη με τιμή 3.999$.


Το έξυπνο ψυγείο της LG, το οποίο είναι κατασκευασμένο βάσει της τεχνολογίας που αποτελεί πυρήνα της εταιρείας, Linear Compressor (Γραμμικός Συμπιεστής), παρέχει πλήρες φάσμα επιλογών έξυπνων τεχνολογιών. Η πρώτη από αυτές είναι το Smart Manager, το οποίο μετατρέπει το ψυγείο σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την LCD οθόνη των smartphones τους για να ελέγξουν τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο , χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξουν. Με το Smart Manager’s Freshness Tracker, οι χρήστες μπορούν να εμπλουτίσουν το ψυγείο με διάφορα τρόφιμα και να ελέγξουν την ημερομηνία λήξης τους. Επιπλέον, το Smart Manager προτείνει πιάτα που μπορούν να μαγειρευτούν με βάση τα διαθέσιμα συστατικά που βρίσκονται στο ψυγείο. Η προτεινόμενη συνταγή μπορεί να σταλεί στον έξυπνο φούρνο της LG.


Το έξυπνο ψυγείο 

Εκτός από υψηλή ενεργειακή απόδοση, το έξυπνο ψυγείο διαθέτει τη λειτουργία Smart Manager, μέσω της οποίας:

1. Αναγράφονται η θέση, η ημερομηνία λήξεως, η ποσότητα καθώς και οι διατροφικές πληροφορίες των τροφίμων που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο.
  1. Μπορείς να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι έχεις μέσα στο ψυγείο ή να ελέγχεις μέσω του smartphone σου τι λείπει, ενώ ψωνίζειςστο super market.

    3.
    Το ψυγείο προτείνει γευστικά πιάτα που μπορούννα προετοιμαστούν με τα τρόφιμα που έχεις, ενώ είναι εξοπλισμένο μελειτουργίες ψυχαγωγίας, όπως αναπαραγωγή μουσικής και ειδήσεων καιυπηρεσίες social media.

    4. Διαθέτει το σύστημα Smart Eco Door, δηλαδή μία μικρότερη πόρτα πουείναι ενσωματωμένη στην πόρτα του ψυγείου για ευκολότερη πρόσβαση σεπροϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά, συμβάλλοντας έτσι και στη χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

    Extra smart λειτουργίες

    Smart Diagnosis:  Για να επιλύεις γρήγορα τυχόν τεχνικά προβλήματα μέσω του τηλεφώνου και μέσω εφαρμογής για smartphones.

    Smart Access: Για να χειρίζεσαι τη συσκευή μέσω του smartphone. Για παράδειγμα, μπορείς να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις την ρομποτική έξυπνη ηλεκτρική σκούπα (με αισθητήρες,για να σε ακολουθεί καθώς σκουπίζεις) να παρακολουθείς τη λειτουργία της όταν είσαι εκτός σπιτιού, εξοικονομώντας χρόνο.

    Smart Adapt: Μπορείς να κατεβάζεις νέες προηγμένες αναβαθμίσεις προγραμμάτων και λειτουργικών συστημάτων για τις συσκευές. Για παράδειγμα, για τα έξυπνα πλυντήρια ρούχων της LG, μπορείς να κατεβάσεις νέα προγράμματα πλύσης, όπως τα Super Rinse και Baby Sanitize, αλλά και να κάνεις update στο λειτουργικό σύστημα. 

Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου