AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Βίντεο: Θαλάσσια χελώνα κάνει τα πρώτα της βήματα και βουτάει στο νερό!


Ένα υπέροχο βίντεο δείχνει τα πρώτα βήματα μιας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στη Κορώνη!  Εθελοντές της οργάνωσης ΑΡΧΕΛΩΝ βοηθούν το μικροσκοπικό χελωνάκι να βρει το δρόμο για το ταξίδι της ζωής στη Μεσόγειο.
Το πρώτο ταξίδι μιας χελώνας είναι και το σημαντικότερο της ζωής της, καθώς στηρίζεται στο ένστικτο της για να βρει τον προσανατολισμό της.Το 2013 περισσότερα από καταγράφηκαν και προστατεύθηκαν συνολικά 46 φωλιές, αριθμός ρεκόρ και για την Κορώνη! 3.600 περίπου χελωνάκια εκτιμάται ότι βοηθήθηκαν να φτάσουν στην θάλασσα.
Σε κάθε περίοδο ωοτοκίας, η θαλάσσια χελώνα θα γεννήσει δύο έως τρεις φορές. Θα δημιουργήσει τη φωλιά της με τα πίσω της πτερύγια σε αμμώδεις παραλίες και σε βάθος περίπου 60 εκατοστών. Σε κάθε φωλιά φιλοξενούνται μέχρι και 120 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται για 55 ημέρες. Το φύλο των νεοσσών καθορίζεται από τη θερμοκρασία μέσα στη φωλιά, κάτι που υποδηλώνει πόσο σημαντική είναι η ποιότητα της άμμου των παραλιών ωοτοκίας ώστε να μην επηρεάζονται οι πληθυσμοί και η κατανομή τους.



Πηγή 
http://zoologio.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου