AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μέχρι το 2020 το δίκτυο 5-G θα είναι έτοιμο στην Ευρώπη


Η Samsung, ο βιομηχανικός κολοσσός της Νοτίου Κορέας, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την ανάπτυξη δικτύων 5G. Σύμφωνα με τα στελέχη της Samsung είναι εφικτό η δημιουργία ενός δικτύου 5G να ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 και να ξεκινήσουν οι δοκιμές του ώστε μέσα σε διάστημα τριών ετών να γίνει εμπορική εκμετάλλευσή του. Ετσι το 2020 η μετάδοση δεδομένων θα γίνεται στην κυριολεξία σε χρόνους dt.

H υλοποίηση του 5G στα εμπορικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναμένεται το 2020, η Ericsson έχει ήδη επιτύχει ταχύτητες 5 Gbps σε ζωντανές δοκιμές της πρωτότυπης δικτυακής τεχνολογίας 5G της εταιρείας. Αυτή η απόδοση θα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας, τόσο για την αντιμετώπιση της αδιάκοπης αύξησης της ζήτησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, όσο και γιατί θα καταστήσει εφικτή την επόμενη γενιά εφαρμογών machine-to-machine. Ανώτερα στελέχη των εταιρειών NTTDOCOMO και SKTelecom έγιναν μάρτυρες του επιτεύγματος αυτού, στο εργαστήριο της Ericsson στη Στοκχόλμη.
Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότιος Κορέα πρόκειται πολύ σύντομα να ανακοινώσουν την από κοινού συνεργασία τους, αναφορικά με την ανάπτυξη του νέου δικτύου 5G. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Wall Street Journal, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε και η Κορέα σε πρώτη φάση θα δημιουργήσουν μία κοινή επιστημονική ομάδα, η οποία θα δουλέψει πάνω στην προετοιμασία των τεχνολογικών στάνταρ και τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το δίκτυο 5G.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson,δήλωσε ότι οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης θα μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτητες 5G σε μερικά χρόνια, μιας και ο Johnson υποστηρίζει πως η διάθεση των συγκεκριμένων δικτύων θα ξεκινήσει το 2020.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, κατά την αποκάλυψη των πλάνων για χρηματοδότηση του σχεδίου, η πόλη θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα διαθέτει το δικό της δίκτυο 5G, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τον χαρακτηρισμό της ως τεχνολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου