AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Νέο καρδιακό μικροτσίπ προλαμβάνει επείγοντα περιστατικά

By on 12:46 μ.μ.


Ο Ρέτζιναλ Γιάνγκμαν είναι από τους πρώτους βρετανούς ασθενείς που φοράει ένα καινούργιο επαναστατικό μικροτσίπ που μπορεί να του σώσει τη ζωή.
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό ασύρματο αισθητήρα που είναι τοποθετημένος στην πνευμονική αρτηρία και προειδοποιεί τους γιατρούς σε οποιαδήποτε αλλαγή της κατάστασής του, ακόμη και πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Μία φορά την ημέρα ξαπλώνει σε ένα ειδικό μαξιλάρι-σαρωτή, που στέλνει τα δεδομένα στο νοσοκομείο. Εάν υπάρξει χειροτέρευση, γίνεται αλλαγή στη δόση που του χορηγείται. Την περασμένη χρονιά, ο Ρέτζιναλ Γιάνγκμαν χρειάστηκε να εισαχθεί επτά φορές στα επείγοντα, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Από τη στιγμή που του έβαλαν τη συσκευή, πριν από δύο μήνες, δεν είχε κανένα πρόβλημα:
«Έχω μεγαλύτερη πίστη και εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι με προσέχουν και αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Στο παρελθόν, δεν ήξερα πότε θα μου συμβεί κάτι κακό και όταν αυτό γινόταν, ήταν πλέον εξαιρετικά σοβαρό και είχε σοβαρές επιπτώσεις». Ο αισθητήρας εμφυτεύεται δίπλα στην καρδιά μέσω καρδιακού καθετήρα, που εισέρχεται από μια φλέβα του ποδιού. Η συσκευή δεν έχει καθόλου μπαταρία ή αντικαταστάσιμα μέρη. Παρακολουθεί τις αλλαγές στην πίεση του αίματος στην πνευμονική αρτηρία, που είναι καθρέφτης της γενικότερης κατάστασης της υγείας του ατόμου.
Οι πρώτες δοκιμές της συσκευής γίνονται στο βασιλικό νοσοκομείο του Μπρόμπτον στο Λονδίνο. Μια μεγάλη έρευνα που έχει γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει δείξει ότι η έγκαιρη παρακολούθηση της υγείας των ασθενών, μπορεί να μειώσει τα επείγοντα περιστατικά κατά 1/3 στα νοσοκομεία.

Ο καρδιολόγος Μάρτιν Κάουι επισημαίνει:

«Μερικοί ασθενείς είναι πολύ δύσκολο να βρουν τη σωστή αναλογία φαρμάκων. Βαδίζουν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Πολλά φάρμακα, λίγα φάρμακα, αναζήτηση της σωστής δοσολογίας. Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι αυτό το μικρό τσιπ θα μας βοηθήσει να προσθέσουμε λίγα επιστημονικά δεδομένα σε όλα αυτά και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, κρατώντας τους μακριά από τα νοσοκομεία».
Το καλό με το συγκεκριμένο ασθενή είναι ότι όλα πλέον είναι υπό έλεγχο και μπορεί να απολαμβάνει την άνεση του σπιτιού του και να μην βρίσκεται με το παραμικρό στο νοσοκομείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου