AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Οδηγίες για να αφαιρέστε τον πορνογραφικό ιό που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες από το προφίλ σας στο Facebook

By on 11:16 π.μ.


Πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε ένας ιός που εμφανίζεται στο Newsfeed του χρήστη ως tag από κάποια ανάρτηση βίντεο που έχει κάνει κάποιος Facebook φίλος του, δίνοντας του ένα link για να μπορέσει να δει το βίντεο.
Αν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό, του εμφανίζεται ένα μήνυμα εγκατάστασης ενημέρωσης του προγράμματος Flash. «Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έξαρση του ιού. Υπάρχουν πολλές αναφορές από πολίτες που χρησιμοποιούν το Facebook. Χιλιάδες χρήστες έχουν δει στο προφίλ τους μηνύματα από ανθρώπους που γνωρίζουν στην πραγματικότητα, τα οποία τους καλούν να κάνουν share ή να ανοίξουν βίντεο.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook» ​ και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν ​ με ετικέτα (tag) μέχρι ​ και είκοσι (20) φίλοι ​ του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ​ ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να « κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player.
Ο Ιός λειτουργεί με την εγκατάσταση λογισμικού τοπικά στον υπολογιστή σας. Η εγκατάσταση που πραγματοποιείται αν πατήσει ΟΚ δεν είναι του Flash, αλλά ενός κακόβουλου λογισμικού το οποίο μολύνει τον υπολογιστή του χρήστη και στέλνει το ίδιο μήνυμα που έλαβε και αυτός στους Facebook φίλους του. Αν λάβετε σχετική ειδοποίηση στο Facebook, μην κάνετε κλικ στο link σε καμία περίπτωση, καθώς θα “κολλήσετε” κι εσείς τον ιό και θα μπείτε στη μεγάλη αλυσίδα των φίλων σας που τον διαδίδουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο (κάνοντας tag κι εσείς με τη σειρά σας τους δικούς σας φίλους).
Η δημοσίευση είναι τύπου «http://is. gd/K7NxHw <=> OMFG! 56ONvDj», καλώντας τον χρήστη να κάνει κλικ στο παρατιθέμενο URL.
Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Mohammad Faghani, μέσα σε δύο μέρες από την εμφάνισή του το νέο trojan έχει μολύνει περισσότερους από 110.000 Facebook users. Η τακτική ονομάζεται «Magnet» έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Για παράδειγμα τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία BitDefender είχε εκδώσει προειδοποίηση για μία παρόμοια απάτη που εμφάνιζε κάτι που έμοιαζε με Youtube video από κάποιον που εμφανίζεται γυμνός μπροστά σε μία web camera.
Facebook Automatic Wall Post virus είναι μια λοίμωξη του κυβερνοχώρου , η οποία έχει δημιουργηθεί για την αύξηση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους τομείς. Εκτός αυτού, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια του υπολογιστή σας και να προσπαθήσει να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτός ο ιός κάνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, δείχνοντας ένα παραπλανιτικό μήνυμα, το οποίο υποστηρίζει “το πιο σέξι βίντεο όλων των εποχών” και περιλαμβάνει ένα link που οδηγεί σε άγνωστη ιστοσελίδα. Εκτός αυτού, κάνει αυτόματα μια θέση στον τοίχο σας και μεταδίδεται με αυτό τον τρόπο. Αν δείτε αυτό το μήνυμα, ή κάποιο που μοιάζει να έχει αναρτηθεί από τον φίλο σας, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας αμέσως.

Facebook Porn virus είναι μια επικίνδυνη εφαρμογή, η οποία κυκλοφορεί στο Facebook με τη μορφή των πορνογραφικών βίντεο. Μπορεί να φαίνεται ότι το μήνυμα, που έχει αυτό το βίντεο που επισυνάπτεται, και εστάλη από τον φίλο σας είναι ασφαλές. Ωστόσο, μετά το άνοιγμα αυτού, γίνεται σαφές ότι είναι σχετικό με την  πορνογραφία. Μερικά θύματα αναφέρουν ότι περιέχει μια φράση «Παρακολουθήστε αυτό, αν είστε περίεργοι»,  . Αφού ανοιχτεί, ο ιός συνδέεται αυτόματα στο το λογαριασμό σας στο Facebook και μοιράζεται αυτό το βίντεο με όλους τους φίλους σας στο Facebook.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τις ετικέτες που με επισημαίνουν και τι λογισμικά να χρησιμοποιήσω
Για να επιλέξετε ποιοι μπορούν να βλέπουν προτάσεις για να σας προσθέτουν με ετικέτα σε φωτογραφίες:
1. Πατήστε το βελάκι πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Facebook και επιλέξτε Ρυθμίσεις
2. Πατήστε Χρονολόγιο και ετικέτες στα αριστερά
3. Στην ενότητα Πώς μπορώ να διαχειριστώ τις ετικέτες που προσθέτουν οι άλλοι και τις προτεινόμενες ετικέτες;, πατήστε Ποιοι βλέπουν προτεινόμενες ετικέτες όταν ανεβαίνουν φωτογραφίες με άτομα που σας μοιάζουν;
4. Επιλέξτε κοινό από το αναπτυσσόμενο μενού
Όταν απενεργοποιείτε τις προτεινόμενες ετικέτες, το Facebook παύει να προτείνει στους άλλους να προσθέτουν ετικέτες σε φωτογραφίες ατόμων που σας μοιάζουν. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση διαγράφεται και το πρότυπο που δημιουργήσαμε για τις προτεινόμενες ετικέτες. Να θυμάστε ότι οι φίλοι σας θα εξακολουθούν να μπορούν να προσθέτουν ετικέτες στις φωτογραφίες σας.
Ο στόχος των εργαλείων προσθήκης ετικετών, όπως η ομαδοποίηση παρόμοιων φωτογραφιών και η πρόταση φίλων που μπορεί να εμφανίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες, είναι να σας βοηθούν να μοιράζεστε πιο εύκολα με τους φίλους σας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες σας.

Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης του Facebook και κατεβάστε ένα λογισμικό για την αφαίρεση malware όπως το Spyhunter ή από την επίση σελίδα λογισμικών για αφαίρεση malware http://www.malwarebytes.org/. Σαρώστε τον υπολογιστή σας με το Antivirus που έχετε εγκατεστημένο. Προτείνεται να μην χρησιμοποιήστε κάποιο δωρεάν antivirus αλλά κάποιο που είναι η ολοκληρωμένη έκδοση.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι που έχω προσθέσει;
Για να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι που έχετε προσθέσει:
1. Πατήστε το βελάκι πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Facebook (π.χ. στην αρχική σας σελίδα) και επιλέξτε Ρυθμίσεις
2. Πατήστε Εφαρμογές στην αριστερή στήλη
3. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εφαρμογή ή το παιχνίδι που θέλετε να αφαιρέσετε και πατήστε το x
Μόλις αφαιρέσετε το παιχνίδι ή την εφαρμογή, δεν θα δημοσιεύει πλέον στο Χρονολόγιό σας. Ωστόσο, οι παλιότερες ανακοινώσεις θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου