AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Φέρνουν στην Ελλάδα 1.000 ΑΤΜ για bitcoin – Εγκαθίστανται μέσα στον Οκτώβριο



Η BTCGreece η πρώτη εταιρία συναλλαγών με bitcoin, σχεδιάζει την εγκατάσταση 1.000 Bitcoin ATM σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin, Cubits.
O Θάνος Μαρίνος, ιδρυτής της BTCGreece ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC πως το πρώτο λανσάρισμα των ΑΤΜ θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει την τεχνολογία των Bitcoin στην Ελλάδα, πρόκειται για προσωπικό του όραμα. Ανέφερε, επίσης, πως εάν όλα πάνε καλά, τα ΑΤΜ θα λανσαριστούν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015.»
Και επισημαίνει ότι «ο ψηφιακός αυτός τρόπος συναλλαγών έχει αποτελέσει λύση για αρκετούς, ήδη, που θέλουν να παρακάμψουν το σύστημα των εν ενεργεία κεφαλαιακών ελέγχων, οι οποίοι μετρούν ήδη δύο και πλέον μήνες και εμποδίζουν πολλές τραπεζικές ενέργειες, δυσκολεύοντας κατά πολύ εταιρίες οι οποίες πρέπει να αποπληρώσουν συνεργάτες στο εξωτερικό.»

Τα ΑΤΜ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χρήστες τη μετατροπή σκληρού νομίσματος στο ψηφιακό, και το αντίθετο. Μέχρι τώρα η BTCGreece δεν έχει κάποιο ΑΤΜ στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο κ. Μαρίνος αναφέρει πως έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 300 ΑΤΜ Bitcoin.

   Τι είναι τα bitcoin

Το Bitcoin είναι πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή στο χρηματοοικονομικό σύστημα εδώ και έναν αιώνα. Μεγαλύτερη, ενδεχομένως, και από την πρώτη εμφάνιση των πιστωτικών καρτών.
Η παραγωγή του, η αποθήκευσή του, και η διακίνησή του, και όλες οι συναλλαγές με αυτό γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή.
Για να είμαστε πιο ακριβείς και επιστημονικοί, το Bitcoin είναι ένα peer-to-peer σύστημα πληρωμών και ένα ψηφιακό συνάλλαγμα ανοιχτού κώδικα.

Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία cryptocurrency, καθώς χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου