AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Καθαρές τεχνολογίες - βιοτεχνολογία, οι κλάδοι που αναμένουν τις περισσότερες προσλήψεις



Θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση διαθέτουν οι κλάδοι των “καθαρών” τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας, καθώς είναι οι δύο τομείς, που αναμένουν τις περισσότερες προσλήψεις, διεθνώς, κατά το επόμενο έτος.
Οι επιχειρηματίες στον κλάδο των “καθαρών” τεχνολογιών (με ποσοστό 75%) και της βιοτεχνολογίας (με 74%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις τους επόμενους δώδεκα μήνες. Λιγότερο πιθανές είναι οι προσλήψεις στις επαγγελματικές υπηρεσίες (26%) και τις μεταφορές, τα ταξίδια και τον τουρισμό (15%). Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη νέα έρευνα της ΕΥ, “Global job creation and youth entrepreneurship 2015”, με αντικείμενο τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, η οποία εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων 2.345 επιχειρηματιών, ενώ διερεύνησε και τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες 2.807 νέων.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσλήψεις, πλέον, διεθνοποιούνται, καθώς οι επιχειρηματίες στρέφονται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό για να αυξήσουν το εργατικό τους δυναμικό, με το 47% να σκοπεύει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη χρονιά. Προηγούνται οι αναδυόμενες αγορές, όπου αναμένονται προσλήψεις στη Μέση Ανατολή/Βόρειο Αφρική (74%), την Κίνα (68%) και την Ινδία (63%). Πιο πιθανό θεωρούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στο εξωτερικό οι νέοι επιχειρηματίες, με το 69% των ατόμων κάτω των 35 ετών να προβλέπει ότι θα προσλάβει προσωπικό κατά το 2015. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι νέοι επιχειρηματίες προβληματίζονται για τις δυσκολίες, που δημιουργούν η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδότηση (43%) και οι αρνητικοί οικονομικοί παράγοντες (43%).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου