AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Tο BBC φιμώνει τους αιρετικούς και τους συνωμοσιολόγους της επιστήμης


Δύο μήνες πριν ο John Oliver παρέδωσε μια κριτική της επιστημονικής κάλυψης των δικτύων τηλεόρασης. Και τώρα μια ανεξάρτητη έκθεση προόδου μέσα από το BBC φαίνεται να συμφωνεί με το μήνυμά του:
Αυτοί που αρνούνται ότι υπάρχει αλλαγής κλίματος και θεωρούνται οι σκεπτικιστές της επιστήμης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη αξίζουν το λιγότερο χρόνο μπροστά από τους θεατές. «Η αμεροληψία στην κάλυψη επιστήμης δεν βρίσκεται απλά στην απεικόνιση ενός ευρέος φάσματος των απόψεων,» αναφέρει το BBC
Τα τελευταία χρόνια πάνω από 200 μέλη του προσωπικού του BBC που ασχολούνται με την επιμέλεια της επιστημονικής αρθρογραφίας παρακολούθησαν επιστημονικά σεμινάρια και ύστερα από σύσκεψη αποφάσισαν πως η τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη έχει περισσότερο σημασία για το ακροατήριο..
Για να είναι σαφής, John Oliver δεν επηρέασε αυτήν την άποψη,το αντίθετο την ενίσχυσε. Το BBC έχει παλέψει να βρεί τη σωστή μέση λύση για χρόνια τώρα, με την πρόσφατη οικοδόμηση εκθέσεων προόδου του επάνω σε μια αναθεώρηση του 2011 που εξέτασε την ακρίβεια και την αμεροληψία της κάλυψης επιστήμης.
Αλλά οι κριτικοί δεν πρέπει να εξαφανίσουν τις φωνές τους συνολικά. Αντ' αυτού, η εμπιστοσύνη του BBC λέει ότι η επίτευξη μιας ιδανικής ισορροπίας της κάλυψης του επιστημονικού ρεπορτάζ  θα επέτρεπε στους θεατές  να λάβουν τις αποφάσεις τους και να απομακρύνουν τους αιρετικούς και τους συνωμοσιολόγους από την σκέψη τους.


Επίμέλεια
Βαδράτσιακας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου