AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το πρώτο επιβατικό αεροπλάνο της Honda


Η γνωστή εταιρία Honda δραστηριοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών από τη δεκαετία του 1980. Το πρώτο μοντέλο που πέταξε στους αιθέρες ήταν το Honda MH02 και ήταν καθαρά για τις μετακινήσεις επιχειρηματιών.

Από εκείνη την περίοδο και μέχρι την δεκαετία του 2000 η κατά τα άλλα αυτοκινητοβιομηχανία κάνει συνεχείς αναβαθμίσεις σε αυτά τα μοντέλα αεροσκαφών για την ευκολία των πελατών της.

Παράλληλα όλον αυτό τον καιρό οι μηχανικοί της δούλευαν πάνω σε ένα νέο εγχείρημα. Αυτό ονομάστηκε Honda Jet. Το συγκεκριμένο μοντέλο αεροπλάνου έκανε την παρθενική του πτήση το 2003 και τελικά ύστερα από συνεχόμενες δοκιμές και αναβαθμίσεις πήρε πτητική άδεια το 2005 καθώς τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας για να μεταφέρει επιβατικό κοινό.

Τον Μάιο του 2010 έγιναν οι τελικές μηχανολογικές αναβαθμίσεις. Μεταλλικά φτερά,τροχοί προσγείωσης, εκσυγχρονισμένοι κινητήρες, υδραυλικά συστήματα και ο πίνακας πλοήγησης αναβαθμίστηκαν στα σύγχρονα πρότυπα που τηρούν τους αεροναυπηγικούς κανόνες. Η πρώτη επίσημη πτήση με επιβατικό κοινό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2015.
Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους θα είναι τα εξής επιβατικό κοινό 5-6 επιβάτες. Το προσωπικό θα είναι από ένα μέχρι δύο άτομα. Το μήκος του θα είναι 13 μέτρα και το ύψος του θα είναι γύρω στα 5 μέτρα. Η ταχύτητα που θα αναπτύσσει θα είναι 778 χιλιόμετρα την ώρα και θα μπορεί να πετάει σε αποστάσεις μέχρι τα 3.000 χιλιόμετρα ή 1.400 μίλια.


Επιμέλεια
Βαδράτσικας Χρήστος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου