AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

By on 11:23 π.μ.

 



Το FBI επιβεβαίωσε την παραβίαση του συστήματος υπολογιστών του, ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Σε μια ανησυχητική δήλωση, το FBI αποκάλυψε δημοσίως ότι η ασφάλεια του κυβερνοχώρου τους έχει παραβιαστεί από κακόβουλο παράγοντα.

«Το FBI γνωρίζει το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που μετέδωσε πρώτο την είδηση επικαλούμενο πηγές που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν, ανέφερε ότι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στην έρευνα υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε συνέβη η δικτυοπαραβίαση. Μία πηγή είπε στο CNN ότι ακόμη διερευνάται η προέλευσή της.

Μετά την καταστροφική επίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού της Solarwinds το 2020, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επίπονη επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ως αντίδραση σε αυτή την απειλή, εκδόθηκε εκτελεστικό διάταγμα με έμφαση στην ενίσχυση των εθνικών μέτρων κυβερνοασφάλειας. Τον περασμένο Δεκέμβριο μια από αυτές τις απειλές έγινε πραγματικότητα, όταν χάκερς παραβίασαν μια από τις βασικές βάσεις δεδομένων του FBI που περιείχε στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερους από 80.000 υψηλόβαθμους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει τακτική επαγρύπνηση και ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία από περαιτέρω εισβολές σε ευαίσθητα δεδομένα.

Επιπρόσθετα τον Νοέμβριο του 2020, ένας δράστης απειλής παραβίασε το εξωτερικό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FBI, στέλνοντας χιλιάδες μηνύματα spam που προειδοποιούσαν για μια ψεύτικη κυβερνοεπίθεση σε εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου