AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σε απολύσεις 6.650 εργαζομένων σε όλο τον κόσμο προχωράει η Dell

By on 10:57 π.μ.

 




Πολλές εταιρείες των τομέων της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα sτους γίγαντες του κλάδου όπως οι Amazon, Meta Microsoft και Alphabet ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα δεκάδες χιλιάδες απολύσει εργαζομένων.

Η μείωση ανέρχεται στο 5% περίπου του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Dell, ανέφερε η εταιρεία σε ρυθμιστική κατάθεση νωρίς τη Δευτέρα. Η Dell αντιμετωπίζει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο CFO Τζεφ Κλαρκ.

Τα προηγούμενα μέτρα περικοπής κόστους, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των νέων προσλήψεων και των περιορισμών στα ταξίδια, δεν αρκούσαν πλέον, εξήγησε.

Η κατάργηση των θέσεων εργασίας εγγράφεται στην αναδιοργάνωση τμημάτων και προσφέρουν την ευκαιρία να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Μπλούμπεργκ.

Η Cisco Systems  και η IBΜ δήλωσαν ότι θα διώξουν περίπου 4.000 εργαζόμενους. Ο κλάδος της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αυξημένες κατά 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου