AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Μικρή ιατρική συσκευή βοηθάει τους γιατρούς να εντοπίσουν το Parkinson



Μια ιατρική συσκευή στο μέγεθος ενός σαπουνιού μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς που πάσχουν από τον ίλιγγο και βέρτιγκο αποτελεσματικότερα. Τρεις σπουδαστές στο πανεπιστημιακό Πολυτεχνείο του Βουκουρεστι'ου, της Ρουμανίας έχουν αναπτύξει ένα κομμάτι τεχνολογίας όπου οι γιατροί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να ανιχνεύσουν τέτοιους όρους στο εσωτερικό των αυτιών, αλλά και για να ακολουθήσουν την ασθένεια Parkinson. Η συσκευή πρόσφατα αγοράστηκε από την Microsoft.

Η συσκευή, αποκαλούμενη ENTy, στοχεύει στo να αντικαταστήσει τον ογκώδη και ακριβό ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο από τους γιατρούς για να αξιολογήσει τα προβλήματα ισορροπίας. Έχει ένα απλό λουρί που επιτρέπει στο να φορεθεί στο κεφάλι ή πίσω στην ισορροπία ελέγχου και τη στάση της σπονδυλικής στήλης σε πραγματικό χρόνο.
Το ENTy χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από τους αισθητήρες του, οι οποίες αποτελούνται από ένα επιταχύμετρο, ένα μαγνητόμετρο, και ένα γυροσκόπιο. Κατόπιν, τα στοιχεία στέλνονται στην κυανή βάση δεδομένων SQL της Microsoft για την επεξεργασία.
Η ιδέα πίσω από τη συσκευή προήλθε από Madalina Georgescu, που ειδικεύεται στην ακουολογία, . Η ομάδα αποτελείται από τον αρχιτέκτονα σχεδιαστή Matesica, Cristian Alexandrescu Iulian υπεύθυνο υλικού, και τον τεχνικό σύμβουλό τους, βοηθό καθηγητή Daniel Rosner.
Οι ασθενείς φορούν τη συσκευή ενώ εκτελούν διάφορες ασκήσεις όπως η δοκιμή Romberg, κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να σταθούν μπροστά με σταθερά με τα πόδια τους για 20 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κρατούν την προσοχή τους .
Ο κύριος σκοπός του ENTy είναι να αξιολογηθεί η ισορροπία, όμως Flavia Oprea λέει ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών όπως το Parkinson.
«Εάν δοκιμάζει την απώλεια ισορροπίας, θα μπορούσε να είναι Parkinson το σύμπτωμα,» λέει. «Το πλεονέκτημα είναι αυτό με ENTy »
Η Oprea ελπίζει ότι το προϊόν θα είναι διαθέσιμο σε ένα έτος, το αργότερο. Στην αρχή μόνο μια επίλεκτη ομάδα ιατρών θα είναι σε θέση να εργαστεί με τη συσκευή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου