AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Γεωπληροφορική, Διαστημικά Προϊόντα & Υπηρεσίες: THE EUGENIUS CONCEPT

By on 11:41 π.μ.


Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ιδρύθηκε ο ευρωπαϊκός οργανισμός EUGENIUSΤΜ, από εννέα ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με σκοπό να αναπτύξει ένα συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο, το οποίο θα αποτελείται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.
Ανάμεσα στους ιδρυτές βρίσκεται και η Terra Spatium, μέλος του si-Cluster. Φιλοδοξία του οργανισμού είναι, να αναπτυχθούν από κοινού, πλήρως επιχειρησιακές και οικονομικά βιώσιμες υπηρεσίες κι εφαρμογές, που θα απευθύνονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, στις περιφερειακές και τοπικές αγορές.
Οι εφαρμογές αυτές, επωφελούνται της πληθώρας των γεωχωρικών πληροφοριών που είναι διαθέσιμες ανά περιοχή σήμερα, σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Το δίκτυο αποτελείται από:
- Ένα "φυσικό" επίπεδο αποτελούμενο από περιφερειακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο από την κατά τόπο αρμόδια Μικρομεσαία Επιχείρηση, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και την παράδοση προϊόντων στους τελικούς χρήστες.
- Ένα επίπεδο "γνώσης" αποτελούμενο από την τεχνογνωσία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες μοιράζονται έναν κοινό κατάλογο υπηρεσιών και προϊόντων. Αυτό το επίπεδο, δύναται να επεκταθεί/εμπλουτισθεί και από άλλους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των περιφερειακών πλατφορμών προκειμένου να προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες και προϊόντα. Κύριο χαρακτηριστικό του δικτύου είναι η διαφάνειά του ώστε να υποδεχτεί κι άλλες εταιρείες.
Η προστιθέμενη αξία αυτού του δικτύου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έγκειται στο γεγονός ότι συντελείται αποτελεσματικότερη διαχείριση κόστους για τους πελάτες, και η οποία επιτυγχάνεται ως εξής:
  1. με κοινά ανοικτά -και όχι μόνο- γεωχωρικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από επίσημους φορείς, in-situ δεδομένων, crowd-sourced δεδομένων, καθώς και δεδομένων γεωπαρατήρησης,
  2. αξιόπιστες και σε ευρεία κλίμακα ενεργές επιχειρησιακά γεω-εφαρμογές,
  3. μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και
  4. κάλυψη από τοπικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υποστηριζόμενοι από ένα ευρύ δίκτυο εμπειρογνωμόνων.
Οι ιδρυτές του οργανισμού EUGENIUSTM είναι οι εταιρείες: Terranis (έδρα: Τουλούζη), Planetek (έδρα: Μπάρι), Spacebel (έδρα: Λιέγη), Capital Hightech (έδρα: Μπορντό), Conectus (έδρα: Στρασβούργο), Terra Spatium (έδρα: Αθήνα), I-Sea (έδρα: Μπορντό), Geomer (έδρα: Χαϊδελβέργη) και Geoville (έδρα: Βιέννη).
Η ανάπτυξη του δικτύου των πλατφορμών υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ Horizon 2020-Space-EO1-2016 με την ονομασία EUGENIUSTM, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2016.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου