AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τίτλοι τέλους για την Greek Hacking Scene και τους Greek Electroni Army




Στην Ελλάδα υπήρχε η δράση 2 διαδικτυακών οργανώσεων που θεωρήθηκαν ως τρομοκράτες τους δικτύου και κυνηγήθηκαν από τις αρχές. ήταν η Greek Hacking Scene και ο Greek Electronic Αrmy.
Μετά από χρόνια δίωξη τους τελικά εξαρθρώθηκαν και οι δύο. Ας τις γνωρίσουμε
Η αντίληψη που επικρατεί ότι οι χάκερς είναι άνθρωποι που περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μπροστά σε έναν υπολογιστή , προσπαθώντας να σπάσουν κωδικούς είναι εντελώς λανθασμένη.
Αντίθετα χάκερ ονομάζεται κάποιος που ασχολείται με το κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας ενός συστήματος ενός υπολογιστή , στον οποίο, όμως, δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης.Ο χάκερ είτε δουλεύει μόνος είτε σε ομάδες, τα hacking groups.
Ένας κράκερ απο την άλλη ,προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα για τα οποία δε διαθέτει εξουσιοδότηση , είτε γιατί αποσκοπεί στο να τα βλάψει , είτε για να τα πουλήσει έναντι μεγάλης αμοιβής! 
Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο "η διεθνής κοινότητα των χάκερ πιστεύει ότι η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελεί παγκόσμιο κοινό αγαθό και ότι είναι ηθικό καθήκον τους να μοιράζονται τις ικανότητές τους τόσο δημιουργώντας λογισμικό ανοικτού κώδικα, όσο και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε πληροφορίες και υπολογιστικούς πόρους, όπου αυτό είναι εφικτό.Πιστεύουν επίσης ότι το «σπάσιμο» ενός υπολογιστικού συστήματος είναι ηθικά αποδεκτό, εφόσον ο χάκερ δεν διαπράττει κλοπή, βανδαλισμό ή παραβίαση εμπιστευτικότητας. "
Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν αποδέχονται ότι οι πράξεις ενός χάκερ έχουν κακόβουλους στόχους και αυτή η διαφορά είναι που τους διακρίνει από τους κράκερς.

Greek Hacking Scene

Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή ή Greek Hacking Scene ή G.H.S εν συντομία, είναι ελληνική ομάδα με χάκερς η οποία έχει πραγματοποιήσει πληθώρα διαδικτυακών επιθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επιθέσεις περιελάμβαναν κυρίως παράνομες διεισδύσεις σε υπολογιστικά συστήματα και αλλοιώσεις ιστοσελίδων κρατικών υπηρεσιών με εθνικιστικό, αλυτρωτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Η ομάδα Ελλήνων χάκερς που σε κάθε εθνική μας επέτειο (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου) με "χτυπήματα" σε Σκοπιανές, Βουλγάρικες και Τουρκικές Ιστοσελίδες.Άφηναν παντού τα σημάδια τους, την Ελληνική σημαία και όμορφα φωτογραφικά εφέ. Που είναι η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους ανήλικους μαθητές τους;
Που είναι οι προασπιστές της ελευθερίας του λόγου; Ένας 18χρονος που συνελήφθη, ένας 17χρονος και ένας 16χρονος, μαθητές λυκείου, αναφέρονται μέσα στη δικογραφία ως μέλη της Greek Hacking Scene που πραγματοποίησαν την επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εκπροσωπώντας τους Anonymous. Οι τρεις ανήλικοι μαθητές ΔΕΝ πέταξαν πέτρες, ούτε έσπασαν μαγαζιά, ούτε πέταξαν μολότοφ ούτε στοχοποίησαν "αστυνομικούς" . Οι τρεις κατηγορούμενοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, φέρονται να είναι γνωστοί με τα nicks «delirium», «nikpa» και «extasy» και η Αστυνομία δηλώνει πως ερευνά την συμμετοχή τους και σε άλλες επιθέσεις κατά άλλων σελίδων, όπως και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της ομάδας. Απ’ ότι φαίνεται από την ανακοίνωση, η αστυνομία παρακολουθούσε τις δημοσιεύσεις τους στο web που ανέφεραν πως έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες επιθέσεις και ερευνά τους σκληρούς δίσκους τους προκειμένου να πιστοποιήσει για ποιες άλλες επιθέσεις είναι υπεύθυνοι. (Υποψιαζόμαστε, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία ερευνά και για την επίθεση στην ιστοσελίδα των Γενικών Αρχείων του Κράτου

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα της Greek Hacking Scene ήταν ενάντια στον γνωστό οργανισμό του Cern.   Η κεντρική ιδεολογία τους είχε δοθεί σε συνέντευξη σε διαδικτυακό τόπο την οποία σας παραθέτουμε εδώ



Greek Electronic Army

Ο Greek Electronic Army ήταν μια ποιο νέα οργάνωση, που ακολούθησε την Greek Hacking Scene. Πάλι μέλη του ήταν, άτομα νεαρής ηλικίας. 18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Θεσσαλονίκης , 19χρονος ημεδαπός, κάτοικος Πατρών , 21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας και μάλλον ο ηγέτης της ομάδας ένας 50χρονος ημεδαπός, κάτοικος Διδυμοτείχου .  Οι στόχοι τους ήταν Υπουργεία, νοσοκομεία, ΚΕΠ, εμπορικές ιστοσελίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και προφίλ στο Facebook είχαν δεχτεί επίθεση από την συγκεκριμένη οργάνωση που τα χτυπήματά της ξεπερνούν τα 2.500.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στον υπολογιστή ενός από τα μέλη των χάκερς, οι αρχές εντόπισαν 1.642 φακέλους που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων τις οποίες είχαν έλεγχαν με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου