AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

miBeez: οι διαστημικές τεχνολογίες βρίσκουν εφαρμογή στο κλάδο της μελισσουργίας




Η Terra Spatium, μέλος του si-Cluster, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 7ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, με το έργο miBeez.
Το miBeez, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μελισσοκομίας ακριβείας, που κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων μελισσοκόμων. Το miBeez εστιάζει στη χρήση νέων τεχνολογιών και πρακτικών για την επίλυση τρεχόντων σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας. Οι μελισσοκόμοι που βρέθηκαν εκεί ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που τους προσφέρει το σύστημα, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με την πρωτότυπη ηλεκτρονική συσκευή μέσω μιας οθόνης και ενός tablet.  Παράλληλα, στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου (στον ίδιο χώρο) πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του miBeez με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Συμσάρη όπου κέντρισε θετικά το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων και ειδικών επιστημόνων ακροατών. Η συζήτηση και οι ερωτήσεις οι οποίες επακολούθησαν την παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, ενώ αντικατοπτρίζουν την πρακτική σημασία του έργου.

Το εργαλείο miBeez

Το miBeez είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια όλων των μελισσοκομικών δραστηριοτήτων για να υποστηρίξει την διαχείριση της παραγωγής, να παρακολουθήσει τις αποικίες και να λάβει συμβουλές για βέλτιστη λήψη αποφάσεων, ούτως ώστε να αυξήσει την ποιότητα και την ποσότητα των παραγομένων προϊόντων καθώς και να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος.   Η υπηρεσία έχει σαν σκοπό να κάνει την μελισσοκομία πιο αποδοτική και να βοηθήσει τους ευρωπαίους παραγωγούς να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στις χαμηλής τιμής/ποιότητας εισαγωγές. Το προϊόν στοχεύει στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας στην μελισσοκομεία και στον τομέα της τεχνολογίας καθώς και στην προσέλκυση νέων μελισσοκόμων, στηρίζοντας παράλληλα την βιωσιμότητα των αγροτικών περιοχών. Επί πλέον βοηθά στην διατήρηση του πληθυσμού των μελισσών και στην αύξηση της πολύ σημαντικής επικονίασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Το miBeez θα υποστηρίξει επίσης τα υψηλής ποιότητάς μελισσοκομικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Τέλος το miBeez θα χρησιμοποιήσει τα οφέλη των τεχνολογιών FIWARE, με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες  Future Internet και Internet of Things.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου