AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προορισμός Άρη-Tο μυστήριο του μεθανίου




«Καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα ακολουθήσουμε μια αποστολή που ονομάζεται ExoMars. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη απόπειρα αναζήτησης ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη. Η πρώτη από τις δύο εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες.


«Ο Άρης είναι μια κρύα ψυχρή έρημος, με μια πολύ λεπτή ατμόσφαιρα. Τον πλανήτη χτυπάει κοσμική ακτινοβολία και έντονη υπεριώδης ακτινοβολία. Δεν είναι το μέρος που θα θέλατε να είστε. Τον Μάρτιο ένας ρωσικός πύραυλος Proton, πρόκειται να στείλει το πρώτο μας διαστημόπλοιο στον Άρη.

Θα λύσει το μυστήριο του μεθανίου, ουσιαστικά των αερίων στον Άρη. Σε μερικά χρόνια, θα έχουμε μια δεύτερη αποστολή που θα μεταφέρει μια πλατφόρμα, μια επιφάνεια με εξειδικευμένα όργανα μέτρησης. Πραγματικά πρόκειται να αναζητήσουμε ίχνη ζωής με το rover του ExoMars. Μόλις φτάσει στον Άρη, θα συναντήσει λεπτή σκόνη, κάτι που δυσκολεύει την μετακίνηση του ανάμεσα στα βράχια. Έτσι, η σκόνη, η λεπτή σκόνη δεν είναι φίλη μας σε αυτήν την αποστολή. Είναι τεχνικά δύσκολο, επιστημονικά φιλόδοξο. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, δεν συνηθίζεται δύο οργανισμοί να συνεργάζονται σε μια αποστολή σε έναν άλλο πλανήτη» αναφέρει ο Χόρχε Ραμίρεζ ένας από τους υπεύθυνους της αποστολής ExoMars


Πηγή Euronews





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου