AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Οι Τζιχαντιστές καταφεύγουν στην λύση του Bitcoin για την χρηματοδότηση τους





Στη λύση του bitcoin καταφεύγουν οι τζιχαντιστές για να χρηματοδοτήσουν το κίνημα των σουνιτών ISIS, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διαρρέονται στο διαδίκτυο. 
Ένας υποστηρικτής της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, περιγράφει πώς θα υποστηρίξει το κίνημα χρησιμοποιώντας Bitcoin.


Σε ένα PDF που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη που αυτοαποκαλείται Amreeki and Amreeki ("American") Μάρτυρας του Twitter, εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαχητές στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.
Κανείς δεν μπορεί να στείλει ένα έμβασμα σε μουτζαχίντ ή υποψίο μουτζαχίντ χωρίς οι κυβερνήσεις να το γνωρίζουν. 
Ίσως, μερικοί απίστευτα πλούσιοι μουσουλμάνοι μπορούν να βρουν τρόπους για να αποφευχθεί ο έλεγχος, ειδικά στις αραβικές χώρες.


Οι συναλλαγές είναι ανώνυμες και κρυπτογραφημένες.


Η λύση είναι Bitcoin, αναφέρει. Ο συγγραφέας συμβουλεύει τους τζιχαντιστές να δημιουργήσουν λογαριασμούς για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον σκοπό τους. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή συμβούλεψε τις αρχές να αποθαρρύνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την αγορά, κατοχή ή πώληση των εικονικών νομισμάτων, πριν τεθεί σε εφαρμογή κάποιο ρυθμιστικό καθεστώς.
Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των εικονικών νομισμάτων η EBA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ υπάρχουν ορισμένα οφέλη από εικονικά νομίσματα, όπως οι ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, καθώς και της οικονομικής ένταξης.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη, τα οποία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν λιγότερο έντονοι. 
Μάλιστα, η ΕΒΑ προσδιόρισε περισσότερους από 70 κινδύνους σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για τους χρήστες, τους συμμετέχοντες στην αγορά, αυτούς που σχετίζονται με την οικονομική ακεραιότητα, όπως το ξέπλυμα χρήματος και άλλων οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και τους κινδύνους για τις υφιστάμενες συμβατικές πληρωμές (τα λεγόμενα fiat) νομισμάτων.
Οι αιτίες για τους κινδύνους αυτούς περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τις περιπτώσεις που ένα σύστημα εικονικού νομίσματος μπορεί να δημιουργηθεί και στη συνέχεια να αλλάξει. 


Οι Τζιχαντιστές εισέπραξαν 23 εκ. δολ. με bitcoin τον Αύγουστο

Στο μεταξύ μέσα στον Αύγουστο ένας νεαρός υποστηρικτής του ΙS, ο Αλί Αμίν, από τις ΗΠΑ καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο σε 11 χρόνια κάθειρξης επειδή παρακινούσε με κείμενά του και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ της διάδοσης του διεθνούς ηλεκτρονικού νομίσματος προς εξυπηρέτηση των σκοπών του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα ο ίδιος είχε θεμελιώσει τις απόψεις περί νομικής συμβατότητας της χρήσης του bitcoin με τη σαρία πάνω στην ισλαμική νομολογία.
Κι ενώ οι διεθνείς συναλλαγές με bitcoin καταγράφουν αυξητικές τάσεις, το ΙS έχει ήδη καθιερώσει τη χρήση του «χρυσού δηναρίου» στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, όπου έχει τον πλήρη έλεγχο. Σε βίντεο αναφορικά με την άνοδο του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» που αναρτήθηκε στο ίντερνετ στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται τα νέα νομίσματα. Σύμφωνα με το βίντεο, το χρυσό δηνάριο και το αργυρό ντιρχάμ καθιερώνονται ως οι βασικές νομισματικές μονάδες για την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών». Μάλιστα ενδιαφέρον έχει η όψη των νομισμάτων. Από τη μια πλευρά εμφανίζεται η αξία τους και από την άλλη περιοχές από όλη την υφήλιο, από την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη μέχρι πόλεις των ΗΠΑ, προφανώς υποδηλώνοντας τις επεκτατικές βλέψεις του απάνθρωπου Χαλιφάτου. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να αποκτήσει de facto κρατική υπόσταση και να κόβει δικό του νόμισμα έρχονται σε μια χρονική συγκυρία όπου καταγράφεται μία συντονισμένη διεθνής προσπάθεια να μπει τέλος στην ισλαμιστική τρομοκρατία.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου