AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Βγείτε από την ανεργία και δουλέψτε ως Freelancher

By on 10:53 π.μ.


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Όλα εκείνα τα φυλλάδια που υπόσχονταν εισόδημα μερικών χιλιάδων ευρώ με λίγες μόνο ώρες εργασίας από το σπίτι έχουν περιέργως χαθεί, οπότε άπαντες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο διαδίκτυο.
Θεωρητικά υπάρχουν ασχολίες που μπορούν να αποφέρουν χρήματα σε κάποιον, όπως φερ’ ειπείν η συμμετοχή σε έρευνες και η παρακολούθηση διαφημιστικών μηνυμάτων, ωστόσο τα χρήματα που προσφέρονται από τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι τόσα λίγα που δεν εμπίπτουν ούτε καν στην κατηγορία του χαρτζιλικιού. Αντίθετα όμως, ένα σχετικά καινούριο trend έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή του, μέσα απ’ το οποίο μπορεί κανείς να στοχεύσει, αρχικά, σε ένα «εξτραδάκι».
Η τάση αυτή αφορά όλους εκείνους που είναι καλοί σε κάτι και ψάχνουν έξτρα κανάλια να προωθήσουν τη δουλειά τους και να βρουν πελάτες. Ε, το Freelancer.com είναι ένα τέτοιο κανάλι, ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Το βασικό ζητούμενο εδώ είναι να είστε καλοί σε κάτι: μεταφράσεις, συγγραφή κειμένων, μάρκετινγκ, social media, web design, SEO, υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν μέσω διαδικτύου τέλος πάντων. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ μέσα από το οποίο θα εξηγείτε σε έναν εν δυνάμει πελάτη σας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σας εμπιστευθεί και εφ’ όσον το θέλετε, να κάνετε και τα τεστ του site ώστε να «πιστοποιηθείτε». Μολονότι η δημιουργία προφίλ είναι δωρεάν, τα προαναφερθέντα τεστ κοστίζουν, αν και εφ’ όσον το δείτε ως επένδυση, το «κεφάλαιο» που απαιτείται είναι μάλλον μικρό.
Από εκεί και πέρα, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να ψάχνετε για πρότζεκτ τα οποία μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Για καθένα απ’ αυτά βλέπετε την περιγραφή που έχει δώσει ο δημιουργός του, τα χρήματα που προσφέρει και το deadline που έχει θέσει. Εσείς, στην προσφορά σας, μπορείτε να δηλώσετε το αντίτιμο της υπηρεσίας σας, να εξηγήσετε τι θα κάνετε και με ποιον τρόπο καθώς επίσης και να θέσετε και ορισμένα “milestones” βάσει των οποίων θα κυμανθεί και η τελική τιμή που θα δώσετε. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων, ο δημιουργός ενός πρότζεκτ καλείται να επιλέξει τον ανάδοχο, γίνεται η ανάθεση και οι εργασίες ξεκινούν! Οι δύο πλευρές επικοινωνούν μέσω mails και μηνυμάτων και με την παράδοση, γίνεται και η πληρωμή. Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται με τις αμοιβαίες αξιολογήσεις οι οποίες αποτελούν εξ άλλου και «οδηγό» για μελλοντικά πρότζεκτ.

Σημειώστε πως το Freelancer.com αποτελεί ένα από τα πάρα πολλά sites που απευθύνονται στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους λεγόμενους freelancers. Εναλλακτικές επιλογές


FlexJobs. Με πάνω από 50 κατηγορίες για ευκαιρίες καριέρας και θέσεις εργασίας το FlexJobs απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες, καθώς αφορά υποψηφίους από entry-level έως executive, μερικής ή πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον, προσφέρει και άλλα χρήσιμα εργαλεία για όσους αναζητούν εργασία, όπως συμβουλές από ειδικούς, τεστ δεξιοτήτων, άριστη εξυπηρέτηση πελατών και εγγυημένα αποτελέσματα. Βέβαια, οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα αυτή έχουν έδρα τις ΗΠΑ, όμως υπάρχουν καλές ευκαιρίες και στον Καναδά και την Ευρώπη.

Elance. Το Elance μέχρι πρόσφατα ήταν μία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας παραδοσιακής μορφής. Όμως οι αλλαγές το τελευταίο διάστημα τη μετέτρεψαν σε ένα σύγχρονο online εργαλείο που απευθύνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των βιομηχανιών. Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του κάθε έργου που πραγματοποιείται το Elance συνιστά στους freelances και τους project creators, να χρησιμοποιούν ένα σύστημα μεταβιβάσεων. Αυτό το σύστημα επιτρέπει σε έναν  project creator να τοποθετήσει την πληρωμή για το έργο του σε έναν λογαριασμό, ο οποίος θα παραμένει εκεί κλειστός μέχρι ο ελεύθερος επαγγελματίας να παραδώσει το έργο. Στη συνέχεια, ξεκλειδώνει ο project creator το λογαριασμό και γίνεται η πληρωμή στο freelancer. Το σύστημα αυτό βοηθά να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τέτοιου είδους συνεργασίες, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά τον επαγγελματισμό, την ταχύτητα, την τεχνογνωσία και την επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

oDesk. Το συγκεκριμένο site έχει πολύ σαφή στόχο. Επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου κέντρου πληροφοριών για όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο κάθε freelancer μπορεί να ορίσει στο προφίλ του, τις ώρες που είναι διαθέσιμος για εργασία, τις προτάσεις και τα επιχειρηματικά του σχέδια, τις περιοχές στις οποίες επιθυμεί να εργαστεί κ.α. Βέβαια το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του oDesk είναι η διαφάνεια της όλης διαδικασίας που ακολουθείται. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος αναλάβει ένα έργο, ο καθένας που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο project μπορεί να δει την εξέλιξη που έχει σημειωθεί αναλυτικά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Guru. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη online αγορά στον κόσμο των freelances - ταλέντων. Το Guru.com, που ιδρύθηκε το 1998, είναι ελεύθερο να ενώσει και να συνδέει τις επιχειρήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες που ειδικεύονται σε περισσότερες από 220 επαγγελματικές κατηγορίες όπως: σχεδιασμός ιστοσελίδας, προγραμματισμός, γραφιστική, συμβούλοι επιχειρήσεων, διοικητική υποστήριξη. Μάλιστα, πολλοί εργοδότες που αναζητούν επαγγελματική εξειδίκευση σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο παίρνουν δωρεάν συμβουλές από τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι μέλη του site.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου