AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το ψηφιακό νόμισμα εξαπλώνεται στην Ελλάδα της κρίσης - Βίντεο






Τo ψηφιακό νόμισμα για πολλούς το νόμισμα του μέλλοντος, επιστρέφει στην επικαιρότητα και ιδιαίτερα στη χώρα μας μετά την υπηρεσία BtcGreece.com, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράζει Βitcoins.


Tι είναι το bitcoin με "δύο λόγια"

Το Bitcoin είναι ένα διαδικτυακό οικονομικό δίκτυο, που χρησιμοποιείται για αγορές μεταξύ των χρηστών του. Μοιάζει πολύ με τα μέχρι σήμερα «συμβατικά» δίκτυα πληρωμής, όπως οι πιστωτικές κάρτες ή το Paypal.  Όμως το Bitcoin διαφέρει από αυτά και άλλες μεθόδους πληρωμής για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Πρώτον, είναι αποκεντρωμένο. Τα δίκτυα των πιστωτικών καρτών Visa και το Paypal ανήκουν σε κερδοσκοπικές εταιρείες, και η διαχείρισή τους γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει όφελος στους μετόχους. Το δίκτυο Bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν και δεν ελέγχεται από κανέναν. Έχει δομή peer-to-peer, με εκατοντάδες υπολογιστές να συνεργάζονται για να επεξεργαστούν τις συναλλαγές σε Bitcoin. Η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική του σημαίνει ότι είναι το πρώτο εντελώς ανοικτό χρηματοπιστωτικό δίκτυο του κόσμου. 

Η πρώτη ελληνική ταβέρνα που δέχεται ψηφιακό νόμισμα 

Η ταβέρνα «Άγγελος» στο Χαϊδάρι είναι η πρώτη ταβέρνα που φέρνει το ψηφιακό νόμισμα στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Νίκος Χούτας δέχεται πληρωμές με bitcoin από το 2012 και βλέπει συνεχώς τη δημοτικότητά του να αυξάνεται. Πολλά είναι τα ξένα μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με την ταβέρνα αυτή, κυρίως μετά την έκπτωση 20% σε όλους τους πελάτες που πληρώνουν με bitcoin. Απόφοιτος πληροφορικής, ο Νίκος Χούτας, γράφτηκε το 2012 στην πλατφόρμα bitpay στόχο να δίνει στους πελάτες του τη δυνατότητα πληρωμής με bitcoin. Πώς όμως λειτουργεί στην πράξη; «Ο πελάτης ζητάει τον λογαριασμό, εγώ έρχομαι με το τάμπλετ μου, εισάγω το ποσό σε ευρώ, η εφαρμογή το μετατρέπει σε bitcoin, ο πελάτης σκανάρει το qr code από τη δική του συσκευή και αυτόματα γίνεται η πληρωμή». Ο επιχειρηματίας διατηρεί πάντα την επιλογή της μετατροπής των bitcoin σε άλλο νόμισμα. «Οταν είχαμε τα capital controls, όμως, άφησα 500 ευρώ σε bitcoins, δεν τα μετέτρεψα σε ευρώ για ευνόητους λόγους». 

Ταξιδιωτικά γραφεία χρησιμοποιούν Bitcoins 

Online εταιρεία τουρισμού ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, την πρόθεσή της να δέχεται bitcoins, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο πρακτορείο ταξιδιωτικών κρατήσεων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που δέχεται το νέο ψηφιακό νόμισμα. Αυτήν τη στιγμή, προχωρούν στο σχεδιασμό υλοποίησης, με στόχο να είναι έτοιμοι να το θέσουν σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο της χρονιάς. Ουσιαστικά, οι ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο που θα επιλέξουν την εταιρεία για τις κρατήσεις τους θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αγοράζουν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και να πραγματοποιούν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας bitcoins, μέσω της ηλεκτρονικής σελιδας της εταιρείας ή της εφαρμογής για έξυπνα κινητά.


Το βιβλιοπωλείο, το κομμωτήριο και το ποδηλατάδικο που δέχονται το ψηφιακό νόμισμα

Το πρώτο ATM με bitcoins ή μάλλον BTM βρίσκεται στο Μενίδι στο βιβλιοπωλείο Ορίζοντες. Εκεί, μπορείτε να αγοράσετε bitcoins με τρείς τρόπους.


Εκτός όμως από το βιβλιοπωλείο Ορίζοντες που έχει και το δικό του ATM ή πιο σωστά BTM υπάρχουν και καταστήματα που δέχονται συναλλαγές σε bitcoins. Όπως το κομμωτήριο Extravagant στη Νέα Ερυθραία.


Και ένα μαγαζί με ποδήλατα και αξεσουάρ ποδηλάτων στο Μαρούσι.O ιδιοκτήτης του Bike Lounge εξήγησε ότι ακριβώς επειδή είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό το ψηφιακό αυτό νόμισμα έτσι και αποφάσισε να δέχεται συναλλαγές με αυτό το νόμισμα. Είπε ακόμα ότι μπορεί να μην είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν το bitcoin αλλά τόνισε ότι το έκανε γιατί είναι ένας τρόπος συναλλαγής στον οποίο πιστεύει. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου