AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τις δυνάμεις τους, για το 5G, ενώνουν εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας



Τους τρόπους τυποποίησης και τα αποδεκτά standards, που θα επιτρέψουν τη μετάβαση στην τεχνολογία 5G, αναλαμβάνουν να διερευνήσουν από κοινού 16 εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίας, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα.
Το όλο εγχείρημα με την επωνυμία “FANTASTIC-5G” θα θέσει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική μετάβαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς. Οι 16 κορυφαίες εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα του χώρου των τηλεπικοινωνιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με αρχικό σκοπό να παράξουν ένα νέο air interface κάτω από τα 6GHz για τα 5G δίκτυα. Το έργο με την ονομασία “FANTASTIC-5G” (Flexible Air iNTerfAce for Scalable service delivery wiThin wIreless Communication networks of the 5th Generation) έχει ως κεντρικό στόχο την προετοιμασία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς με γνώμονα τις επιδόσεις, την ευελιξία και τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Στο πλαίσιο σύστασης της “Ψηφιακής Ευρώπης” και της πρωτοβουλίας “Ορίζοντας 2020”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει €8 εκατ. για το πρόγραμμα “FANTASTIC-5G”.
Κοινή εκτίμηση των εταίρων, που συμμετέχουν στο εγχείρημα, είναι ότι τα μελλοντικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο ευέλικτα και αποδοτικά σε σύγκριση με τα προηγούμενης γενιάς (4G, 3G και 2G δίκτυα), προκειμένου να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών.
Καθώς τα κινητά και τα tablets γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα, ενώ ταυτόχρονα το IoT (Internet of Things) οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του sensor-related traffic, η δημιουργία ενός νέου air interface για το 5G, το οποίο θα καθορίζει την μεταφορά δεδομένων από και προς τις συσκευές, καθίσταται αναγκαία”, είναι το βασικό τους σκεπτικό.


Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα “FANTASTIC-5G”, διάρκειας δύο ετών, έχει ως βασικό σκοπό τη δημιουργία ενός νέου multi-service air interface, που θα λειτουργεί κάτω από τα 6GHz για τα 5G και θα φέρει τα εξής χαρακτηριστικά: υψηλή ευελιξία, προκειμένου να υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους συσκευών και δεδομένων, επεκτασιμότητα, ώστε να υποστηρίζεται αόριστος αριθμός συνδεδεμένων συσκευών, υψηλή ενεργειακή απόδοση με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων συχνοτήτων και εύκολη αναβάθμιση με μελλοντικές εκδόσεις λογισμικού.


Οι εταιρείες

Η ομάδα έργου συμπεριλαμβάνει μέλη από διάφορους τομείς των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, όπως: παρόχους υπηρεσιών (Orange, Telecom Italia), υποδομών (Alcatel-Lucent, Huawei, Intel, Nokia, Samsung, Sequans Communications, Wings ICT Solutions), πανεπιστήμια (Aalborg University, Politecnico di Bari, Institut Mines-Telecom/Telecom Bretagne, University of Bremen) και ερευνητικά κέντρα (Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Commissariat à l’Energie Atomique et aux Energies Alternatives - Laboratoire d’électronique et de technologie de l’information (CEA-Leti), Fraunhofer Heinrich Hertz Institut (HHI)). 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου