AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αστεροειδής γεμάτο πλατίνα πέρασε ξυστά από την Γη- Σχετικό Βίντεο

By on 12:42 μ.μ.


Ο αστεροειδής 2011 UW-158 έχει υπολογιστεί πως έχει πυρήνα από πλατίνα, αξίας €5 τρισεκατομμυρίων και πέρασε από τη Γη σε απόσταση 2.5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, 30 φορές κοντύτερα από τον πιο κοντινό μας πλανήτη.
Σύμφωνα με το RT ο αστεροειδής που παρατηρήθηκε το 2011 και ονομάστηκε UW158. Η απόσταση αυτή είναι 30 φορές μικρότερη από ό, τι ο πιο κοντινός πλανήτης του Ηλιακού συστήματος. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη της τροχιάς του φεγγαριού, οπότε ήταν αδύνατο να δούμε τον UW158 με γυμνό μάτι. Έχει διάμετρο 450 μέτρων αλλά το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες στο εσωτερικό του υπάρχουν 150 εκ. τόνοι πλατίνας .
Η πλατίνα και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα που υπάρχουν στον αστεροειδή έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών, οι οποίες ήδη προγραμματίζουν μελλοντικές ρομποτικές αποστολές εξόρυξης για την επόμενη φορά που θα περάσει ο αστεροειδής από τη Γη. Μάλιστα η Planetary Resources υποστηρίζεται χρηματικά από τους Eric Schmidt και Larry Page της Google και έχει ήδη εντοπίσει και κατηγοριοποιήσει παρόμοια σώματα στο ηλιακό μας σύστημα. Οι εταιρίες εξόρυξης ορυκτού πλούτου έχουν ξεκινήσει την προσέγγιση αστεροειδών που περιέχουν ανυπολόγιστο ορυκτό πλούτο και την δημιουργία ορυχείων εκεί. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου